Politiikka

Vihreät huolissaan kannatuksensa laskusta: ”Pitäisi pystyä tekemään politiikkaa niin, että skandaaleja ei synny”

Julkaistu:

Kansanedustaja Olli-Poika Parviaisen mielestä vihreiden kannatuksen ei ole varaa laskea nykyisestä enää yhtään.
Vihreiden eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan, kansanedustaja Olli-Poika Parviaisen mukaan vihreiden kannatuksen lasku vaatii nyt ennen kaikkea puolueen poliittisen linjan kirkastamista ja sille tärkeiden teemojen, kuten ilmaston, koulutuksen ja köyhyyden torjumisen nostamista takaisin keskustelun keskiöön.

Vihreiden kannatus on tämänaamuisen Ylen kannatusmittauksen mukaan laskenut kokonaisella prosenttiyksiköllä 12,6:een prosenttiin, mutta suunta on ollut jo pitkän laskusuhdanteinen.

Kun vihreiden nykyinen puheenjohtaja Touko Aalto viime kesänä aloitti puolueen puheenjohtajana, oli vihreiden kannatus vielä 15 prosentissa.

Puolueen kannatuksen ei ole Parviaisen mukaan varaa laskea nykyisestä enää yhtään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Jos se tästä nyt vielä laskee, niin kyllä se on sitten tarkastelun paikka.

– Tärkeintä on se, että pitäisi pystyä tekemään politiikkaa niin, että skandaaleja tai kohuja ei synny. Eli oli miten oli, linjaan ja politiikan tekoon pitää keskittyä. Ja uskon, että niin meidän ryhmä myös toimii, Parviainen sanoo.


Parviainen viittaa Aallon puheenjohtajuuden aikana julkisuuteen nousseisiin vihreisiin yhdistettyihin kohuihin, joiden sarja täydentyi tänä kesänä.

Lue lisää: Kuvat Touko Aallosta levisivät – kertoo nyt, miksi läpsii paidatta ihmistä homoklubilla

Lue lisää: Vihreiden lainsäädäntösihteeri vastusti ulkomaalaisen palauttamista – poliisi poisti lennolta

Parviaisen mielestä vihreät ei olekaan viime aikoina saanut omia avauksiaan julkisuuteen sillä tavalla kuin olisi toivonut.

– Kun katsotaan, mistä on viime aikoina kirjoitettu, niin on kirjoitettu näistä kohuista.

Kommentti: Vihreillä kauhun paikka gallupeissa – Touko Aallon taputtelut alkavat näkyä

Järvinen: Ryhmässä ei ole hätätilaa

Vihreiden kansanedustaja, eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Heli Järvinen muistuttaa, että vihreiden puheenjohtajilta on aina kulunut aikaa saada puolueen kannatus noususuhdanteiseksi.

– En lähtisi hyvistä kannatuslukemista yhtään lentoon, mutta ei minua myöskään saa järkkymään se, jos kannatuslukemat välillä ovat alemmat.

– Mitään hätätilaa meidän ryhmässä ei ole olemassa, Järvinen vakuuttaa.


Järvisen mielestä Aalto on kuitenkin parantanut suoritustaan ja hänellä on hyvä ote asiakysymyksissä.

– Meillä ei todellakaan ole mitään hätää tai tarvetta puheenjohtajan muutoksiin, Järvinen sanoo.

Hänen mukaansa eri piireissä on varmaan käyty keskustelua siitä, etteivätkö viimeaikaiset vihreitä riepotelleet kohut olisi voineet jäädä tapahtumatta.

– Eiköhän puolueen puheenjohtajakin nyt sen verran ole ottanut opikseen, että esiintyy tästä eteenpäin myös vapaa-ajallaan paita päällä.

”Pintakuohua maailmassa on ollut aina”

Vihreiden puoluesihteerin Lasse Miettisen mukaan puoluekenttä on kohuista huolimatta puheenjohtajan takana, ja Toukon asema puheenjohtajana vahva.

Miettinen selittää vihreiden kannatuksen laskua lähinnä äänestäjien epävarmuudella siitä, mihin suuntaan Suomea tulisi viedä.

– Julkisuuden pintakuohua maailmassa on ollut aina, mutta ne asiat, joiden eteen meidän puheenjohtaja ja me tehdään töitä joka päivä ovat aivan hiton paljon tärkeämpiä.

Puolueella ei ole mitään oikotietä kannatuksen kasvuun.

– Siihen ei ole mitään temppuja, vaan se on sitkeää ja kärsivällistä työtä.


Puolueen entisen puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Niinistö kommentoi tänään IS:lle, että Aallolla olisi nyt itsetutkiskelun paikka.

– Julkisuus on ajautunut siihen, että meidän puheenjohtajan pitää vähän ryhdistäytyä ja alkaa itse johtaa sitä keskustelua, miten vihreistä puhutaan.

Touko Aalto kieltäytyi itse kommentoimasta Ilta-Sanomille puolueen kannatusta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt