Politiikka

Antti Lindtman jää isyysvapaalle: ”Asiat on laitettava tärkeysjärjestykseen”

Julkaistu:

Kansanedustaja Antti Lindman jää isyyslomalle. – Vaikka työ on mielenkiintoista, asiat on laitettava tärkeysjärjestykseen, Lindman sanoo.
Kansanedustaja ja sosialidemokraattisen puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman on päättänyt jäädä isyyslomalle. Vapaa alkaa ensi viikon alussa ja päättyy lokakuun puolessa välissä.

– Eduskuntatyö on mielenkiintoista ja vaalitkin ovat tulossa, mutta asiat on laitettava tärkeysjärjestykseen. Haluan olla Sofie-tyttäremme kanssa, Antti Lindtman sanoo IS:lle.

Lindtmanilla ja hänen puolisollaan Kaija Storbomilla on 10 kuukautta vanha tytär – lapsi, jota hartaasti oli jo vuosia toivottu.

Lue lisää: Tainola Show: Isäksi vaikeuksien jälkeen tullut Antti Lindtman: "En tiennyt tällaista rakkautta olevankaan”

Antti Lindtmanin äänessä on suunnattomasti rakkautta tytärtään kohtaan. Hän innostuukin kertomaan, millainen perheen pieni valopilkku on.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hän on nauravainen, eläväinen ja herttainen, Lindtman kertoo.

Facebook-päivityksessään Lindtman kertoo heidän keskittyneen perheessä lähes kymmenen kuukauden ajan uuden ihmeellisen elämän alkutaipaleeseen. Hän kertoo Sofie-tyttären nauravan, ryömivän ja nousevan kontilleen.

– Rauhalliset aamut ovat parhaita. Aamuleikkien jälkeen lähdemme usein joen rantaan lenkille ja monesti uni yllättää pikkuisen, Lindtman kertoo.

– Voin täydestä sydämestä sanoa, että tämä on ollut elämäni upeinta aikaa, hän innostuu.

Lindtman myöntää opetelleensa samaan aikaan perheen ja työn yhdistämistä.

– Edessä on monien isojen kysymysten syksy; miten käy soten, kuinka etenee tiedustelulakien käsittely, millaiseen lopputulokseen päädytään työelämäkysymyksissä, hän pohtii kirjoituksessaan.

Hän ymmärtää, ettei hänen tehtävissään ole koskaan sitä oikeaa hetkeä hypätä kelkan kyydistä.

– Lapsen ensimmäinen vuosi on kuitenkin ainutlaatuista aikaa. Päivät vierivät nopeasti, eivätkä ne koskaan palaa takaisin.

– En halua olla isä, joka vuoden päästä havahtuu siihen, että vapaat jäivät pitämättä, koska aina oli jotakin tärkeämpää, hän pohtii.

Hän myös sanoo, että jos poliitikot puhuvat tasa-arvoisesta vanhemmuudesta, niin on hyvä miettiä myös omaa vastuuta.

– Siksi jään tämän viikon jälkeen isyyslomalle ja palaan eduskuntatyöhön lokakuun puolessa välissä. Olen kiitollinen, että eduskuntaryhmäni suhtautuu kannustavasti perhevapaiden pitämiseen, hän kirjoittaa.

Lue lisää: Vauvan syntymästä vain muutama viikko: Antti Lindtman, 35, ja Kaija Stormbom, 54, hehkuivat onnea Linnassa

Lue lisää: Antti Lindtman, 35, ja Kaija Stormbom, 54, pääsivät kotiin vauvan kanssa – perillä odotti ihana yllätys

Lue lisää: Kansanedustaja Antti Lindtman, 35, ja Kaija Stormbom, 54, saivat vauvan – tyttö tuli!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt