Politiikka

Ville Niinistöltä jyrkkä viesti seuraajalleen Touko Aallolle: ”Puheenjohtajan pitää ryhdistäytyä”

Julkaistu:

Politiikka
Kansanedustajuus ja puolueen johtaminen on iso velvollisuus, Vihreiden ex-puheenjohtaja Ville Niinistö muistuttaa. Hänen mielestään keskustelun painopiste tulisi siirtää pois siitä, ”ketä läpsytellään ja missä”.
Vihreiden kansanedustaja ja entinen puheenjohtaja Ville Niinistö kokee, että vihreiden poliittinen viesti on äänestäjien silmissä hämärtynyt.

– Kun vihreistä julkisuudessa puhutaan, niin puhutaankin muista asioista kuin meidän tulevaisuusvaihtoehdoista. Eli meidän pääviestiin täytyy palata, kun palataan politiikan syksyyn ja edetään kohti vaaleja, Niinistö sanoo.

– Siinä käy helposti niin, että jos ei ole itse linjaamassa aloitteellisesti sitä, mitä me haluamme tehdä, minkälaista Suomea me haluamme rakentaa, niin muut määrittelevät helposti sen, miten vihreistä puhutaan.

Vihreiden kannatus on ollut jo pitkän aikaa laskusuhdanteinen. Tämänpäiväisessä Ylen kannatusmittauksessa se laski jälleen yhdellä prosenttiyksiköllä 12,6:een prosenttiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kun vihreiden nykyinen puheenjohtaja Touko Aalto viime kesänä aloitti puolueen puheenjohtajana, oli vihreiden kannatus vielä 15 prosentissa.

Kommentti: Vihreillä kauhun paikka gallupeissa – Touko Aallon taputtelut alkavat näkyä

Aallon puheenjohtajakaudella vihreistä onkin puhuttu julkisuudessa epätavallisen usein erinäisten kohujen yhteydessä.

Elokuun alussa Aallosta lähti leviämään kuvia, joissa hän juhli paidattomana tukholmalaisella homoklubilla ja näytti läiskivän kumartunutta ihmistä takapuolelle.

Lue lisää: Kuvat Touko Aallosta levisivät – kertoo nyt, miksi läpsii paidatta ihmistä homoklubilla

Vain pari päivää aikaisemmin vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen poistettiin Finnairin Helsingistä Berliiniin matkalla olleelta lennolta.

Pennanen oli vastustanut koneessa olleen henkilön poistamista maasta.

Lue lisää: Vihreiden lainsäädäntösihteeri vastusti ulkomaalaisen palauttamista – poliisi poisti lennolta

Niinistön mielestä vihreiden tulisikin saada nostettua puolueelle tärkeät aiheet, kuten luonto ja koulutus takaisin keskustelun keskiöön.

– Palaute, jota saan ihmisiltä kentältä on se, että he haluavat, että palataan puhumaan näistä ihmisten arjen asioista ja huolista, että miten Suomesta tehdään suomalaisille parempaa.

– Ei siitä, ketä läpsytellään ja missä. Painopiste uutisoinnissa on ihan omasta syystä siirtynyt ihan sivuasioihin. Nyt pitää palata pääasioihin, Niinistö linjaa.

Vihreillä ja puheenjohtaja Aallolla onkin hänen mukaansa nyt itsetutkiskelun paikka.

– Julkisuus on ajautunut siihen, että meidän puheenjohtajan pitää vähän ryhdistäytyä ja alkaa itse johtaa sitä keskustelua, miten vihreistä puhutaan. Eikä joutua reagoimaan siihen, mitä muuten tapahtuu.

– Kansanedustajuus ja puolueen johtaminen on iso velvollisuus, ihmiset luottavat meihin, ne ovat äänestäneet meitä. Silloin pitää näyttää johtajuutta.

Juttua täydennetty klo 13:15. Lisätty tiedot Ylen tämänpäiväisestä puolueiden kannatusmittauksesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt