Rinne: SDP:n maahanmuuttopolitiikka kulkee keskitien linjaa – ”Vastuutonta on se, että rajat auki ja kaikki tervetuloa”

Kansanedustaja Maarit Feldt-Rannan (sd) mukaan Suomen SDP:llä ei kuitenkaan ole tarvetta muuttaa omia maahanmuuttolinjauksiaan.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kuvailee sdp:n maahanmuuttopoliittista linjaa ”keskitien linjaksi”.

4.9.2018 16:24

SDP seuraa naapurimaa Ruotsin ensi viikonlopun valtiopäivävaaleja silmä kovana, eikä gallupien ennustama tulos varmasti ole sille mieleen.

Äärioikeistolainen ja maahanmuuttovastainen ruotsidemokraatit (SD) on kannatuskyselyjen mukaan nousemassa selvään vaalivoittoon samalla kun sosiaalidemokraateille ennustetaan historiallisen huonoa tulosta.

Ruotsidemokraateille äänestäjiä on vuotanut etenkin sosiaalidemokraateilta ja maltilliselta kokoomukselta (Moderaterna), jotka ovat molemmat pyrkineet muuttamaan paineen alla omaa maahanmuuttopolitiikkaansa kriittisempään suuntaan.

Äänestäjille se ei tunnu kuitenkaan riittäneen.

Kansanedustaja Maarit Feldt-Rannan (sd) mukaan Suomen SDP:llä ei kuitenkaan ole tarvetta muuttaa omia maahanmuuttolinjauksiaan ensi kevään eduskuntavaalien lähestyessä.

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan puolueen linja on ja pysyy ”keskitien linjana”.

– Meillä on selkeä linja, se on keskitien kulkijan linja. Hädässä olevia ihmisiä autetaan, mutta pidetään suomalainen yhteiskunta turvallisena kaikissa tilanteissa. Toimitaan sillä tavalla, että ihmisoikeussopimukset ja perustuslakia tulee noudatettua, mutta samalla huolehditaan siitä, että yhteiskunta säilyy vakaana ja turvallisena kaikille elää, Rinne linjasi tänään tiistaina ISTV:n suorassa lähetyksessä eduskunnasta.

Hänen mukaansa SDP:n ”keskitien linjalla” taataan se, että tilanne pysyy hallinnassa, autetaan hengenhädässä olevia ja pidetään samalla Suomi turvallisena takaamalla rajaturvallisuus ja poliisien määrä.

Suomessa SDP on edelleen ensi kevään eduskuntavaalien lähestyessä puoluegallupien ykkönen ja tutkijat ovatkin arvioineet, että moni perussuomalaisia aiemmin äänestänyt on nyt palannut takaisin sdp:n taakse.

Rinne kiisti kuitenkin pelkäävänsä, että ”liian humaanit” maahanmuuttokannat vaalien lähestyessä voisivat johtaa siihen, että SDP:n kannattajia valuisi jälleen takaisin perussuomalaisiin.

– Sanoisin, että vastuutonta politiikkaa on ilmoittaa, ettei humanitääristä maahanmuuttoa ei ollenkaan voida toteuttaa Suomessa. Yhtä vastuutonta on se, että ”rajat auki” ja kaikki tervetuloa, Rinne linjasi.

Rinne ja Feldt-Ranta kommentoivat tänään eduskunnassa myös yhtä tulevan syksyn kuumista kysymyksistä, hallituksen aikeita helpottaa irtisanomista pienissä alle 20 hengen yrityksissä.

Feldt-Ranta ei usko, että päätöksellä saavutetaan hallituksen sille asettamia tavoitteita, eli helpotetaan uusia rekrytointeja ja työllistetään enemmän suomalaisia.

– Minun on todella vaikea nähdä, että mitä järkeä on siinä, että heikennetään satojen tuhansien suomalaisten työsuhdeturvaa pienissä yrityksissä ja jaetaan työmarkkinat kahteen, en ymmärrä sitä ollenkaan, Rinne sanoi.

– Minun on helppo puolustaa sitä ajattelutapaa, että pidetään työelämän pelisäännöt kaikille samanlaisina Suomessa.

Feldt-Rannan mukaan hallitus on koko kuluneen vaalikauden aikana onnistunut vain haastamaan riitaa suomalaisten palkansaajien ja työmarkkinajärjestöjen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?