Puheenjohtaja Halla-aho: ”Haasteemme on avata, miksi puhumme maahanmuutosta”

Halla-aho puhui perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Helsingissä.

30.8.2018 10:54

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps) määritteli perussuomalaiset suomalaisten edunvalvontapuolueeksi.

– Olemme selkeä vaihtoehto ensi keväänä kaikille puolueille, Halla-aho totesi puheessaan perussuomalaisten kesäkokouksessa Helsingissä.

– Me olemme realisteja. Jos haluamme pitää huolta pienestä ihmisestä, emme voi huolehtia koko maailmasta, Halla-aho sanoi.

Halla-ahon mukaan perussuomalaiset tulee puhumaan maahanmuutosta.

– Emme puhu siitä liikaa. Haasteemme on avata, miksi puhumme siitä, Halla-aho totesi.

– Maahanmuutto heikentää huoltosuhdetta, kuormittaa sosiaaliturvajärjestelmää ja pahentaa asuntotilannetta, Halla-aho sanoi.

Halla-aho kertaili, mitä muuta puolue ajaa.

Perussuomalaiset ei kannata soteuudistuksen valinnanvapautta, puolue ei ottaisi lisää velkaa valtiolle, se pitää ympäristötavoitteita ja energiaveroja ylimitoitettuina ja suuntaisi verokevennyksiä pieni- ja keskituloisille.

– Millä verokevennykset rahoitettaisiin? Hyvä kysymys. Muut puolueet esittävät kehitysyhteistyörahojen lisäämistä – millä se rahoitettaisiin? Mistä Suomi ottaa 350 miljoonaa ulkomaalaisille maksettaviin työmarkkinatukiin ja peruspäivärahoihin, Halla-aho sanoi puheessaan.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri (ps) lupaili, että puolue tekee syksyllä oman vaihtoehtobudjettinsa.

Meri listasi muun muassa, että suomalaiset ovat etusijalla, velkaantuminen tulee lopettaa, maahanmuuttoa on tiukennettava, sisäisestä turvallisuudesta on huolehdittava ja kansallisomaisuutta pitää suojella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?