Ex-ministeri Toivakka luopuu politiikasta – ”Sydämeni polte ja into ole enää sama kuin kaksitoista vuotta sitten”

Toivakka kertoo luopumisensa syyksi poltteen katoamisen ja turhautumisen uudistusten jarruttamiseen.

Kansanedustaja Lenita Toivakka lopettaa politiikassa ensi huhtikuussa ja ei aio enää asettua ehdolle eduskuntavaaleihin.

20.8.2018 12:06

Kansanedustaja, ex-ministeri Lenita Toivakka (kok) jättää politiikan ensi huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen.

Toivakka, 56, ei enää aio olla ehdokkaana. Toivakka kertoi luopumisestaan blogissaan.

Toivakka kertoi vetäytymiselleen kaksi syytä: turhautumisen päätöksenteon hitauteen ja siihen, että oma polte politiikkaan on hiipunut.

– Uskoni politiikkaan on edelleen vahva. Suomalainen yhteiskunta on järjestäytynyt hyvin. Mutta on pakko myöntää, että turhauttaa suunnattomasti kun Suomelle välttämättömiä uudistuksia jarrutellaan vuodesta toiseen. Samat asiat kuten sote-uudistus tai kannustinloukkujen purku ovat olleet kiistojen kohteena jo vuosikausia.

– Politiikan ykkösmiehistössä tarvitaan ihmisiä, jotka haluavat antaa kaikkensa - Suomi ansaitsee sen. Olen saanut politiikalta paljon. Huomaan kuitenkin, ettei sydämeni polte ja into ole enää sama kuin kaksitoista vuotta sitten. Politiikassa on myös osattava väistyä oikeaan aikaan, Toivakka kirjoitti.

Toivakka pääsi eduskuntaan vuonna 2007.

Toivakka nousi ministeriksi kesällä 2014, kun kokoomuksen uusi puheenjohtaja ja pääministeri Alexander Stubb (kok) valitsi Toivakan ulkomaankauppaministeriksi.

Toivakka jatkoi ulkomaankauppaministerinä myös Juha Sipilän (kesk) hallituksessa vuoden 2015 vaalien jälkeen.

Toivakan ministeripesti loppui kesällä 2016. Petteri Orpo (kok) syrjäytti Stubbin, Orpo valitsi oman ministerijoukkonsa ja vaihtoi Toivakan tilalle ulkomaankauppaministeriksi Kai Mykkäsen (kok).

Toivakka on nyt 13:s istuva kansanedustaja, joka on ilmoittanut jättävänsä eduskunnan ensi keväänä. Lisäksi 12 kansanedustajaa on vaihtanut vaalikauden aikana toisiin tehtäviin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?