SDP harkitsee välikysymyksen tekemistä Soinin aborttipuheista

Julkaistu:

SDP kutsuu opposition koolle Soinin aborttikannanottojen takia.
Suurin oppositiopuolue SDP kutsuu muun opposition keskustelemaan ulkoministeri Timo Soinin (sin.) abortinvastaisista kannanotoista. Samalla harkitaan välikysymyksen tekemistä, kertoi SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman iltapäivällä Lohjalla.

Mahdollisen välikysymyksen yhteydessä eduskunta voisi äänestää ulkoministerin tai koko hallituksen luottamuksesta.

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen mielestä kyse ei ole enää vain ulkoministeri Soinin aborttilausunnoista, vaan asia on laajentunut koko hallituksen kysymykseksi.

Rinteen mukaan hallituksen ministerit ja erityisesti ulkoministeri edustavat Suomea tilanteessa kuin tilanteessa ja heidän puheitaan tarkastellaan tästä näkökulmasta.

– En ole pitänyt sopivana ministeri Soinin puheita liittyen aborttiin. En ole pitänyt sitä Suomen linjan mukaisena, miten hän on niitä asioita julkisuuteen nostanut, Rinne sanoi päivällä SDP:n puoluejohdon ja eduskuntaryhmän työvaliokunnan kesäkokouksen yhteydessä Lohjalla.

Rinne: Soinin operaatio

SDP:n Rinne pitää mahdollisena, että ulkoministeri Soinin abortinvastaisten lausuntojen taustalla on sinisten heikko gallup-kannatus.

– Tämä näyttää Soinin operaatiolta sillä tavalla, että hän pyrkii saamaan vastakkainasettelua syntymään. Tällä hän voisi tietyn osan kansalaisista aktivoida seuraaviin vaaleihin, Rinne sanoi päivällä.

Ylen heinä-elokuun gallupissa sinisten kannatus jäi alle yhden prosentin.

SDP:n mukaan oppositiopuolueet kutsutaan koolle syyskauden aluksi. Päätöstä välikysymyksestä ei vielä ole.

Eduskunnan syyskausi pääsee toden teolla vauhtiin syyskuun alussa. Eduskuntavaaleihin on matkaa noin kahdeksan kuukautta, ja ne on määrä pitää ensi vuoden huhtikuussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt