Ottiko Ville Niinistö kantaa Touko Aallon läiskimistempaukseen? ”Olen politiikassa muuttamassa maailmaa, en tekemässä performanssia” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Ottiko Ville Niinistö kantaa Touko Aallon läiskimistempaukseen? ”Olen politiikassa muuttamassa maailmaa, en tekemässä performanssia”

Vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö julkaisi lauantaina Twitter-päivityksen jossa hänen uskotaan arvostelevan vihreiden nykyistä puheenjohtajaa Touko Aaltoa.

Vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö saattoi arvostella Twitterissä vihreiden nykyistä puheenjohtajaa Touko Aaltoa.

4.8.2018 16:38

Entinen vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Niinistö julkaisi Twitterissä lauantaina kirjoituksen, jonka voi tulkita kannanotoksi vihreiden nykyistä puheenjohtaja Touko Aaltoa kohtaan.

– Uskon asiapolitiikkaan – olen siinä vanhanaikainen. Olen politiikassa muuttamassa maailmaa, en vaihtamassa pilkun paikkaa tai tekemässä performanssia. Kiire ilmastonsuojelussa on selvempää kuin koskaan. Hyvinvointivaltio, sivistys, ihmisarvo kaipaavat puolustajaa. Huomio niihin!, Niinistö kirjoitti.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut lauantaina päivällä Ville Niinistöä kommentoimaan kirjoitustaan.

Perjantaina Aallosta lähti leviämään Facebookissa kuvia, joissa hän juhli paidattomana tukholmalaisella homoklubilla ja poseerasi drag-artistien kanssa. Yhdessä kuvassa Aalto näytti läiskivän kumartunutta ihmistä takapuolelle. Tukholmalaisklubi poisti sittemmin kuvat Facebook-sivultaan.

– Klubilla oli aika trooppinen ilmasto ja suurin osa ihmisistä tanssi ilman paitaa. Minuakin pyydettiin jossain vaiheessa ottamaan paita pois, se kuului vähän etikettiin. Ja jos drag-artisti tulee viereen ja pyytää kuvia, niin miksipä ei. Ei siinä sen kummempaa ole taustalla, enkä oikein tiedä, mikä tässä kohun aiheutti, Aalto kommentoi kuvia.

Lue lisää: Kuvat Touko Aallosta levisivät – kertoo nyt, miksi läpsii paidatta ihmistä homoklubilla

Aikaisemmin tällä viikolla puolueen lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen poistettiin Finnairin lennolta Helsingistä Berliiniin. Pennasen mukaan hänet poistettiin, koska hän oli vastustanut koneessa olleen henkilön poistamista maasta. Pennanen kuvasi tapahtumista videon Facebook-sivuilleen.

Lue lisää: Vihreiden lainsäädäntösihteeri vastusti ulkomaalaisen palauttamista – poliisi poisti lennolta

Aallon mukaan Pennasella oli oikeus ilmaista mieltään ja yrittää estää tilanne, joka Pennasen mukaan oli pakkopalautus.

– Hän joutui tekemään valinnan: istuuko paikallaan ja hyväksyy, että taas on mennyt virhe läpi, vai nouseeko ylös, Aalto kommentoi tilannetta IS:lle.

Aalto myönsi kuitenkin, ettei tiennyt maasta poiston taustoja ja sitä, oliko kyseessä esimerkiksi rikollinen vai henkilö, jonka kohdalla maahanmuuttovirasto oli tehnyt virheen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?