Ministeri Tiilikainen syytti vihreiden Aaltoa mustamaalauksesta

Aalto: ”Silloin on osunut naulan kantaan, kun kepu älähtää”

Kimmo Tiilikainen.

17.6.2018 14:56

Vihreiden luonnonsuojeluväitteet saivat asunto-, energia ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk) puolustuskannalle lauantaina.

Tiilikainen syytti vihreiden puheenjohtajaa Touko Aaltoa mustamaalauksesta Twitterissä. Syynä oli Aallon edellispäivän puoluekokouksessa esittämä väite, jonka mukaan luontoa ei suojella, jos vihreät eivät ole vallassa.

– Suosittelen faktantarkistusta. Uusia suojelupäätöksiä on kaudellani tehty 69 000 hehtaaria. Vihreiden saldo viime yrittämällä oli noin 40 000 hehtaaria, Tiilikainen tviittasi.

Puoluekokouksesta sunnuntaina tavoitettu Aalto ei ole tutustunut Tiilikaisen lukuihin tarkemmin, mutta vastaa kritiikkiin huumorilla.

– Totta kai pidän ihan positiivisena ja normaalina, että silloin on osunut naulan kantaan, kun kepu älähtää.

Aalto muistuttaa hallitusohjelman tavoitteesta, jonka mukaan luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen pysäytetään 2020 mennessä.

– Ministeri Tiilikainen on jo itse myöntänyt, että tähän tavoitteeseen ei tämä hallitus pääse, Aalto sanoo STT:lle.

Aallon mukaan hallituksen siunauksella tehdyt lisämetsähakkuut tekevät käytännössä tyhjiksi kaikilla muilla sektoreilla tapahtuvat päästövähennykset. Hän sanoo, että lisähakkuut uhkaavat voimakkaasti luonnon monimuotoisuutta ja heikentävät kykyä torjua ilmastonmuutosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?