Ville Niinistö arvioi seuraajansa alkukautta: selvä näkemys Touko Aallon yksityisasioiden käänteestä - Politiikka - Ilta-Sanomat

Ville Niinistö arvioi seuraajansa alkukautta: selvä näkemys Touko Aallon yksityisasioiden käänteestä

Vihreiden ex-puoluejohtaja Ville Niinistö kertoo auttaneensa Touko Aaltoa: ”Sanoin, että sinun pitää löytää omalle persoonallesi sopiva tapa tehdä tätä”.

Ville Niinistö kertoo auttaneensa Touko Aaltoa pääsemään alkuun vihreiden johdossa.

16.6.2018 17:48

Vihreiden entinen puheenjohtaja Ville Niinistö kertoo kuluneen vuoden aikana auttaneensa puolueen nykyistä puheenjohtajaa Touko Aaltoa pääsemään alkuun vihreiden johdossa.

– Olen häntä ollut auttamassa ja tukemassa ja sanoin, että sinun pitää löytää omalle persoonallesi sopiva tapa tehdä tätä.

– Teemme ihan viikoittain yhteistyötä, meillä on tosi läheinen yhteistyö, Niinistö kertoo.

Aallon kauden alussa vihreiden kannatus nousi ennätyslukemiin ja vihreät saavutti jopa Suomen toiseksi suurimman puolueen aseman.

Nyt kannatus on laskenut 14 prosentin tietämiin. Se on joka tapauksessa enemmän kuin puolueen kannatus yksissäkään eduskuntavaaleissa tähän asti.

Aaltoa kritisoitiin kuitenkin etenkin kautensa alkuvaiheissa omiensakin parissa näkymättömäksi ja värittömäksi puheenjohtajaksi, etenkin edeltäjäänsä Niinistöön verrattuna.

Niinistö saavuttikin loppuaikoinaan kärkkään ja sanavalmiin oppositiopuolueen johtajan maineen.

– Me olemme erilaisia. Touko on tuollainen hidas diesel-kone, jota pitää lämmitellä pitkään ja minä olen tällainen aika nopea. Ne ovat vain persoonapiirteitä, Niinistö pohtii.

Tällä hetkellä Niinistö kertoo sopineensa Aallon kanssa selkeästä työjaosta.

– Minä jatkan kommentointia sosiaalisen median puolelle, Touko ottaa roolin perinteisen median puolella.

Niinistö uskoo Aallon itsetunnonkin kohentuneen sen jälkeen, kun tämä sai yksityisasiansa ratkottua.

– Kun hän sai yksityisasiat ratkottua, niin tuli itsetuntokin takaisin.

Aallon avioero entisen vaimon Johanna Pietiläisen kanssa tuli julkisuuteen viime elokuussa.

– Henkilökohtaisessa elämässäkin oli vaikeita asioita käsiteltävänä. Se oli hänellekin kova paikka. Nyt se on selkeästi takana, Niinistö sanoo.

Aalto on Niinistön mukaan kevään aikana selkeästi terävöitynyt etenkin hallituksen sote- ja maakuntauudistuksen suhteen ja löytänyt sen, millainen puheenjohtaja hän haluaa olla.

Niinistö myöntää, että kaikilla puoluejohtajilla tehtävä on aluksi hieman opettelemista.

– Hän itsekin sanoi ennen kuin hänestä tuli puheenjohtaja, että ensimmäisen kauden kansanedustajana olisi voinut toivoa, että puheenjohtajuus olisi tullut vähän myöhäisemmin vastaan.

Vihreät kokoontuu tänä viikonloppuna Vantaalle puoluekokoukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?