Halla-aho: Jussi Niinistö on ainoa loikkari, jonka perussuomalaiset huolisi varmasti takaisin

Julkaistu:

Perussuomalaisten hajoamisesta on vuosi. Niinistö väläytteli visioita puolueiden yhdistymisestä.
Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) olisi sinisen tulevaisuuden loikkareista ainoa, jonka hän ottaisi takaisin perussuomalaisiin.

– Olen Niinistön kanssa ollut kerran puheissa Jyväskylän tapahtumien jälkeen ja tehnyt hänelle lyhyesti selväksi sen, että hän on sinisistä ainoa, jonka suurin osa perussuomalaisista varmaan haluaisi takaisin puolueeseen. Hän otti sen ihan asiallisesti ja kohteliaasti vastaan, Halla-aho sanoo.

Hänen mukaansa myös koko puoluekenttä toivoisi Niinistöä takaisin.


– Luulen, että meidän kentältä moni ihminen ottaisi hänet mielellään takaisin. Olen itsekin saanut yhteydenottoja, joissa kansalaiset ovat olleet Niinistöön yhteydessä ja koittaneet puhua hänelle asiasta.

Halla-aho kuitenkin kiistää, että perussuomalaisissa harrastettaisiin puolustusministerin aktiivista rekrytointia.

– Ei minulla henkilökohtaisesti, eikä puolueella ole mitään projektia, että yrittäisimme häntä värvätä takaisin.


Niinistö kertoi tänään Verkkouutisten haastattelussa toivovansa, että perussuomalaiset ja siniset voisivat vielä jonain päivänä palata yhteen. Hänen mukaansa yhdistyminen ei kuitenkaan voisi tapahtua lähitulevaisuudessa.

Niinistö paljastaa myös, että perussuomalaisista pyydetään häntä palaamaan takaisin puolueeseen lähes viikoittain.

– Melkein viikoittain tulee pyyntö. Olen ehkä niitä harvoja sinisten näkyviä poliitikkoja, joita perussuomalaisiin toivotettaisiin tervetulleeksi, Niinistö toteaa Verkkouutisten haastattelussa.

Niinistö loikkasi tasan vuosi sitten perussuomalaisista parinkymmenen muun kansanedustajan kanssa ja perusti uuden puolueen, sinisen tulevaisuuden. Loikkaus tapahtui sen jälkeen, kun Jussi Halla-aho valittiin perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Halla-aho pitää ajatusta sinisten ja perussuomalaisten yhdistymisestä kaukaa haettuna.

– Realiteetit huomioiden on epätodennäköistä, että tällainen päätös tulisi koskaan eteen, Halla-aho sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt