Politiikka

Kokonainen valtuustoryhmä loikkasi Harkimon liikkeeseen Heinolassa – ”Toimintamme saa enemmän huomiota”

Julkaistu:

Kahdeksan kaupunginvaltuutetun ryhmä liittyi mukaan Liike Nytiin, sillä se uskoo liikkeen tuovan mahdollisuuksia parempaan keskusteluun ja ihmisten mielipiteiden esille tuomiseen.
Yle uutisoi Kokoomuksesta eronneen kansanedustaja Harry Harkimon perustaman kansanliike Liike Nytin iskevän myös maakuntiin.

– Liike Nytin keulahahmon Harry Harkimon mukaan neuvottelut kokonaisten valtuustoryhmien liittymisestä Nytiin ovat vireillä noin kymmenessä kunnassa eri puolilla Suomea, Yle kirjoittaa.

Heinolan Parempi Heinola -ryhmä liittyi mukaan ensimmäisenä viime viikon lopulla. Ryhmä on Heinolan valtuuston kolmanneksi suurin ryhmä, johon kuuluu kahdeksan kaupunginvaltuutettua.

– Innostuimme todella siitä, että voimme olla ensimmäinen paikallistason suunnannäyttäjä tässä asiassa, kertoo Ilta-Sanomien tavoittama ryhmän puheenjohtaja Ville-Matti Kuusela.


Liike tuntui heti omalta

Kuusela innostui todella medioiden uutisoidessa Harkimon perustamasta uudesta liikkeestä huhtikuussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kun Liike Nyt perustettiin ja sen arvoista ja tavoitteista kerrottiin, totesimme että hitsiläinen, tässähän ei ole mitään ristiriitaa omien arvojemme kanssa.

Parempi Heinola -ryhmän arvoja ovat Kuuselan mukaan muun muassa avoimuus ja vuorovaikutus myös muulloin kuin vaalien alla. Kuuselan mukaan oli hienoa huomata, kuinka valtakunnallisella toimijalla on samanlaisia tavoitteita kuin heidän ryhmällään.

– Kun on yrittänyt vaikuttaa kuntatasolla pienessä 19 000 ihmisen kaupungissa, ja samat tavoitteet tulevat ilmi ihmisiltä, jotka ovat olleet mukana valtakunnallisessa politiikassa jo pitkän aikaa, niin tuntuuhan se hienolta.

Kuusela kertoo Parempi Heinola -ryhmän haluavan saada ihmisten äänet kuuluviin ja siihen heidän mielestään fiksu keino on Liike Nytin internetin alusta, joka pyrkii synnyttämään vuorovaikutusta. Uudesta liikkeestä innostunut ryhmä alkoikin heti liikkeen perustamisen jälkeen miettimään yhteistyötä.

– Lähdimme mukaan, koska haluamme muutosta päätöksentekoprosessiin. Vaikutamme ruohonjuuritasolla, mutta ihanne olisi se, että siitä tulisi käytäntö joka ikiseen saareen, niemennokkaan ja myös valtakunnalliseen politiikkaan.

Tavoitetta varten sitouttamaton Parempi Heinola -ryhmä kokikin tarvitsevansa yhteisen nimittäjän valtakunnallisen toimijan kanssa.

– Näin toimintamme saa enemmän huomiota ja saa lisää painoarvoa.

Kuusela uskoo liikkeeseen mukaan hyppäämisen tuovan mahdollisuuksia juurikin ihmisten äänten kuuluviin tuomisessa. Hän odottaa liikkeen aktivoivan myös Heinolan nuoria mukaan keskusteluun.

Harkimo Ylelle: ”Hyvä alku”

Liike Nyt -yhdistyksen perustajia ovat Harkimon lisäksi Mikael Jungner, N2-konsernin toimitusjohtaja Alex Nieminen, sosiaalisen median konsultti ja yksi Slush-tapahtuman perustajista Helene Auramo, Karoliina Kähönen, Sarian Antila sekä juontaja-toimittaja Tuomas Enbuske.

Liike Nytin perustajien mukaan liikkeen lähtökohtina on muuttaa päätöksentekoa nykyisestä ja palauttaa kansalaisten, varsinkin nuorten ja nukkuvien, kiinnostus politiikkaan. Liikkeen perustamisen taustalla puolestaan on mukanaolijoiden pitkäaikainen tyytymättömyys tapaan, jolla päivittäistä politiikkaa ja päätöksiä tehdään.

– Tämä on hyvä alku ja näyttö siitä, että me ollaan valtaamassa alaa Suomessa, Harkimo kommentoi Parempi Heinola -ryhmän mukaan liittymistä Ylelle.

Ylen mukaan keskusteluja kokonaisten valtuustoryhmien liittymisestä uuteen kansanliikkeeseen käydään useissa kunnissa ja kaupungeissa eri puolilla Suomea, kuten Jämsässä ja Kärkölässä. Erityisesti sitoutumattomien valtuustoryhmät ovat olleet kiinnostuneita Liike Nytiin liittymisestä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt