Politiikka

Virhe Excelissä ja kunnon kömmähdys keskustan varapuheenjohtajavaalissa – 438 ääntä jäi puoluekokouksessa laskematta

Julkaistu:

Hups, keskustan puoluekokouksessa jäi laskematta varapuheenjohtajavaalissa 438 ääntä.
Unohdetut äänet eivät vaikuttaneet varapuheenjohtajavaalin lopputulokseen.

Varapuheenjohtajan vaalin tulos julkistettiin viime lauantaina Sotkamossa, vaalitulos nuijittiin ja merkittiin pöytäkirjoihin.

Tulos oli varsin selvä, paitsi Antti Kurvinen putosi niukasti varapuheenjohtajistosta 26 äänen erolla.

Tänään, neljä päivää myöhemmin keskusta kertoo, että varapuheenjohtajavaalin tulosta tietokoneella laskettaessa Excel-taulukosta oli pudonnut pois sarake 1.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Keskusta vakuuttaa, että Excel-erhe ei vaikuttanut vaalin lopputulokseen.

– Lopulliset äänet on tallennettu vaalien ääntenlaskusta vastaavassa menettelytapavaliokunnassa excel-taulukkoon. Jostain syystä tässä excel-kaavassa ensimmäinen sarake eli 1. äänestysalue on tämän jälkeen jäänyt kirjautumatta lopulliseen äänestystulokseen, ja näin varapuheenjohtajavaalissa on ilmoitettu väärät äänimäärät. Tilanne on erittäin harmillinen, mutta onneksi tämä ei vaikuttanut vaalin lopputulokseen, menettelytapavaliokunnan puheenjohtaja Antti Hietaniemi kertoi.

Siis keskustan laatimassa taulukkolaskentaohjelma Excelin sarakkeessa yksi oli laskettuna äänestysalue 1:n äänet, josta annettiin varapuheenjohtajavaalissa 438 ääntä.

Nämä olivat Helsingin ja Uudenmaan piirin, ruotsinkielisen piirin sekä keskustanaisten, keskustanuorten, keskustan opiskelijaliiton ja keskustan lehtimiesten ääniä.


Nyt kun myös pääkaupunkiseudun ja keskustajärjestöjen äänet on laskettu, sillä ei ollut vaikutusta vaalin ja varapuheenjohtajien järjestykseen.

Ensimmäinen varapuheenjohtaja Katri Kulmuni sai 1 808 ääntä, toinen varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen 1 452 ja kolmas varapuheenjohtaja Juha Rehula 1 311 ääntä. Antti Kurvisen äänisaalis oli 1 282 ja Pekka Pöyry sai 501 ääntä.

Lauantaina julistetut väärät äänimäärät olivat Kulmuni 1 671 ääntä, Heikkinen 1 345, Rehula 1 226, Kurvinen 1 200 ja Pöyry 474 ääntä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt