Politiikka

Urheiluministeri Terho ei matkusta Venäjälle jalkapallon MM-kisoihin

Julkaistu:

Politiikka
Myös presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Juha Sipilä jättävät Venäjällä torstaina alkavat jalkapallon MM-kisat väliin.
Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin) jättää väliin tänä kesänä Venäjällä järjestettävät jalkapallon maailmanmestaruuskisat.

Ministerin poisjäämisessä ei ole kyse kisojen boikotoinnista, vaan syynä ovat eduskunnan istuntoaikataulut ja muut kalenterimenot. Sen sijaan Terho aikoo seurata kisoja kotikatsomosta.

– Ei ole minkäänlaista boikottia sovittu sen enempää Suomen kuin Euroopan tasolla, eikä siitä ole minunkaan kohdallani henkilökohtaisesti kyse. Muiden kiireiden vuoksi seuraan kisat kotikatsomosta ja kannustan Saksaa niin kuin aina ennenkin, hän kertoo.

Terho ei suostu avaamaan tarkemmin hallituksen sisällä aiheesta käytyjä keskusteluja. Hänen mukaansa hallitus on kuitenkin päätynyt siihen, että jokainen ministeri päättää omasta osallistumisestaan itse.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Suomihan ei ole mukana kisoissa, mikä osaltaan vaikuttaa asiaan, Terho sanoo.

Pääministerin kansliasta kerrotaan, ettei myöskään pääministeri Juha Sipilä (kesk) ole matkustamassa kisojen vuoksi Venäjälle.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on jo aiemmin kertonut, ettei aio matkustaa paikan päälle MM-kisoja seuraamaan.

Kummankaan kohdalla kyse ei ole kisojen boikotoinnista.

EU-maiden boikotit jalkapallon MM-kisoja vastaan nousivat tapetille venäläisen ex-agentti Sergei Skripalin maaliskuisen myrkytysyrityksen jälkeen.

Tähän mennessä ainakin Britannia on ilmoittanut, ettei maan valtionjohto ole osallistumassa kisakatsomon paikan päällä.

Presidentti Niinistö on kuitenkin kertonut seuraavansa kisoja innolla.

Viime sunnuntaina Niinistö yllätti soittamalla Ylen jalkapallon MM-kisojen ennakkolähetykseen ja paljasti oman suosikkinsa kisoissa.

Hän kertoi kannustaneensa Hollantia 1970-luvulta, mutta maa karsiutui tällä kertaa Venäjän MM-kisoista. Sen sijaan Niinistö veikkasi Saksaa tulevien kisojen mestariksi.

Jalkapallon MM-kisat alkavat Venäjällä 14. kesäkuuta ja kestävät kuukauden verran.

Juttuun lisätty ministeri Terhon kommentit klo 14:21

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt