Orpo sote-äänestyksen siirtymisestä: ”Voi olla, että Paula on ihan oikeassa”

rac

Julkaistu:

Puhemies Paula Risikko sanoi tänään, että sotesta ei äänestetä heinäkuussa, eli tuskin lainkaan ennen eduskunnan kesälomaa.
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on aiemmin halunnut keskeiset sote-lait voimaan ennen kesätaukoa. Paula Risikon ulostulon jälkeen hän uskoo eduskunnan puhemiehellä olevan äänestysaikataulusta paras käsitys.

Eduskunnan puhemies Risikko sanoi ISTV:n haastattelussa omana henkilökohtaisena näkemyksenään, ettei eduskunta ehdi äänestä sotesta ennen kesätaukoa.

– Risikolla on eduskunnan puhemiehenä varmasti asiasta parasta tietoa, Orpo sanoi puhemiehen näkemyksestä IS:ltä kuultuaan.

Orpo sanoi viikko sitten perjantaina perustuslakivaliokunnan lausunnon valmistuttua Ilta-Sanomille odottavansa keskeisten sote-lakien hyväksymistä ennen eduskunnan kesätaukoa. Enää Orpo ei halua hirttäytyä mihinkään tiettyyn aikatauluun.

– Olen jo jonkin aikaa lähtenyt siitä, että nyt vain tärkeintä on tehdä tähän liittyvät työt hyvin. Hallituksen vastine huolella, sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintö huolella. Työtä on paljon. Voi olla, että Paula on ihan oikeassa.

Teille käy, että äänestyksen siirtyvät kesätauon jälkeiseen aikaan?

– En ole enää hirttäytynyt mihinkään aikatauluun. Haluan vain hyvän ratkaisun.

Orpo on vaitonainen myös maakuntavaalien ajankohdasta.

– Vaalien ajankohta määräytyy aidosti sitten, kun eduskunta saa työnsä tämän soten kannalta valmiiksi. Sitten katsotaan, milloin vaalit on mahdollista pitää.

Perustuslakivaliokunta edellytti hallituksen valinnanvapauslain esitykseen useita työläitä korjauksia ennen kuin sen on valmis eduskunnan äänestettäväksi.

– Eduskunnalla ja hallituksella on vielä todella paljon töitä edessään. Se tarkoittaa sitä, että vaalipäivä lähtee ja on lähtenyt siirtymään syksystä. En halua vielä ottaa kantaa siihen, milloin ne ovat. Tehdään ensin hyvä sote.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt