Politiikka

Presidentti Niinistö: Hallituksen eronpyyntö ei automaattisesti johtaisi uusiin vaaleihin

Julkaistu: , Päivitetty:

Niinistö korosti, että ei ota kantaa soten konkreettisiin sisältökysymyksiin.
Jos hallitus hajoaisi sote-uudistuksen ongelmien vuoksi, edessä eivät automaattisesti olisi uudet vaalit, sanoo presidentti Sauli Niinistö. Niinistö sanoi politiikan toimittajien tilaisuudessa Helsingissä, että tämä on virheellinen käsitys asiasta.

Sen sijaan pitäisi Niinistön mukaan ehdottomasti selvittää eduskuntapuolueiden käsitys siitä, onko jatkamisen edellytyksiä jollain kokoonpanolla olemassa.

Niinistö korosti, ettei hän ota kantaa sote-uudistuksen konkreettisiin sisältökysymyksiin.

Hän ei myöskään ota kantaa paljon esillä olleeseen vaalien yhdistämiseen, mutta asiaa on presidentin mukaan syytä tarkastella rationaalisesti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Niinistö kommentoi myös suurten uudistusten tekemisen vaikeutta.

– Minua on vähän pistänyt silmään, että poliittista keskustelua käydään valtavan paljon julkisuuden kautta, määräävästikin.

Niinistö arvioi tämän näyttäytyvän lukijoille, katsojille ja kuuntelijoille niin, että kyse olisi poikkeuksellisen suurista riidoista.

Niinistö tapasi eduskuntapuolueiden johtajat Mäntyniemessä aamulla. Tapaamisessa käytiin hänen mukaansa hyvää keskustelua ulkopolitiikasta ja ympäröivästä maailmasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Keskustelu antoi minulle varsin vakuuttavan kuvan puoluejohtajien kyvystä keskustella.

Niinistö sanoo olevansa huolissaan siitä, että kansainvälinen järjestys ja järjestöt ovat nyt huteralla pohjalla, kun esimerkiksi Yhdysvallat toimii paljolti niiden ohi. Tämä ei Niinistön mukaan ole pienen maan etu.