Keskustan puoluesihteeriehdokkaat ISTV:n tentissä - Politiikka - Ilta-Sanomat

Keskustan puoluesihteeriehdokkaat ISTV:n tentissä

ISTV:n Keskusta-studiossa puoluesihteeriehdokkaat Jirka Hakala ja Riikka Pirkkalainen.

Julkaistu: 5.6.2018 9:03, Päivitetty 5.6.2018 12:33

Keskustan puoluesihteeriehdokkaat Riikka Pirkkalainen ja Jirka Hakala väittelivät tänään ISTV:n suorassa puoluesihteeritentissä. Keskustelun veti politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala. Tallenne tästä on katsottavissa myöhemmin.

Keskusta valitsee uuden puoluesihteerin puoluekokouksessaan Sotkamossa ensi lauantaina.

Puoluesihteerivalinta on puoluekokouksen merkittävin henkilövalinta, sillä puheenjohtaja Juha Sipilälle ei ole ilmaantunut haastajaa.

Puoluesihteerivalinta on kahden kauppa, kun nykyinen puoluesihteeri Jouni Ovaska luopuu paikastaan vapaaehtoisesti.

Ehdolla ovat perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon erityisavustaja Riikka Pirkkalainen, 38, ja keskustan Keski-Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja Jirka Hakala, 31.

Pirkkalainen lähtee kisaan lievän ennakkosuosikin paikalta.

– Tilanne ratkeaa kuitenkin vasta puoluekokouspaikalla. Tätäkin tenttiä keskustan kenttäväki katsoo tarkasti, sillä keskustassa puoluesihteerillä on perinteisesti ollut painavampi asema kuin muissa puolueissa. Siitä kertoo jo se, että puoluesihteerin valitsee puoluekokous eikä esimerkiksi puoluevaltuusto, tentin vetäjä Timo Haapala arvioi.

Haapalan mukaan puoluesihteeriehdokkailta kysytään ainakin sitä, miksi nykyhallituksessa kokoomus porskuttaa, mutta kepun kannatus laskee, vaikka talous ja työllisyys ovat kääntyneet nousuun.

– Myös puoluesihteeriehdokkaiden kanta maakuntavaalien ajankohtaan kiinnostaa. Pääministeri Juha Sipilä ehdotti eilen A-Studiossa, että eduskuntavaalit ja eurovaalit voitaisiin vuoden kuluttua yhdistää, mutta hän jätti asian puoluesihteerien pöytään.