Vapaavuoren sote-kommentit Ylellä kuumensivat Twitterissä – ”Ei tuuttia vaan purkkijäätelöä”

Julkaistu:

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren ja pääministeri Juha Sipilän esiintyminet käynnistivät vilkkaan keskustelun sosiaalisessa mediassa.
Maanantai-illan A-Studion haastattelussa Vapaavuori arvioi hallituksen sote-uudistuksen kaatumisen olevan entistä lähempänä eduskunnan perustuslaki- ja valtiovarainvaliokuntien kriittisten lausuntojen ja useiden asiantuntijoiden esittämän kritiikin vuoksi.

Hallituspuolue kokoomusta edustava Vapaavuori on arvostellut uudistusta muun muassa isojen kaupunkien äänen unohtamisesta valmistelussa ja johtanut kapinaliikettä uudistuksen perumiseksi. Ohjelmassa hän muun muassa syytti puoluettaan periaatteiden myymisestä.

Ohjelman aikana Vapaavuoren esiintyminen keräsi Twitterissä pääasiassa ylistäviä kommentteja.

– Nyt lataa @Vapaavuori faktat #sote’sirkuksesta sellaisella sarjatulella, että pyörähti aivot ympäri toimittajaltakin, totesi yksi Twitter-käyttäjä.
Moni olisi kaivannut pääministeriä samaan aikaan keskustelemaan Vapaavuoren ja Sdp:n Krista Kiurun kanssa. Ylen toimittaja oli kuitenkin päättänyt haastatella Sipilän, Kiurun ja Vapaavuoren erikseen lähetyksessä.

– Vähän pettynyt olo kun ei saatu nähdä kunnon keskustelu pääministeri Sipilän, Stv:n puheenjohtaja Kiurun ja pormestari Vapaavuoren välillä. Vähän sama tunne kuin lapsena ei saanut irtojäätelöä tuuttiin vaan ainoastaan purkkijätskiä, kirjoitti oppositiopuolue Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.
– Mitä tämä nyt oikein on? Ei tullut Sipilä vieläkään keskustelemaan opposition kanssa suoraan lähetykseen. Uskomatonta touhua, kritisoi demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi.
Lähetyksessä toimittaja Kirsi Heikel kertoi ratkaisun haastatella Sipilää erikseen olleen hänen oma ideansa. Päätös keräsi myös kiitosta.

– Minusta vaihteeksi hyvä valinta haastatella erikseen. Kaikki saivat puhua rauhassa. Tuli jokaisen "kokonaiskanta" hyvin selville, kehui yksi tviittaajista.
– Loistava idea kutsua vieraat erikseen. Kerrankin vältyttiin päällehuutamiselta!, ylisti toinen.

Korjaus 6.6.2018: Toisin kuin jutussa aiemmin mainittiin, pääministeri Juha Sipilä (kesk) oli paikalla studiossa, eikä lähetystä nauhoitettu etukäteen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt