Politiikka

Paavo Väyrysellä taas uusi kikka puoluekiistassa

Julkaistu:

Politiikka
Paavo Väyrynen ilmoittaa palaavansa kansalaispuolueen johtoon.
Politiikan ikiliikkuja Paavo Väyrynen ilmoittaa palaavansa kansalaispuolueensa johtoon. Asian tekee erikoiseksi se, että Väyrynen on tämän kevään aikana sekä eronnut kansalaispuolueesta että tullut erotetuksi siitä.

Väyrynen perusti puolueen kaksi vuotta sitten, mutta pysyi myös keskustan jäsenenä. Väyrynen on toiminut keskustan europarlamentaarikkona, mutta on ensi viikolla palaamassa eduskuntaan, jossa hän aikoo perustaa oman ryhmänsä.

Riita rahasta

Väyrysen vaikeudet kansalaispuolueen kanssa alkoivat maaliskuussa, kun sen puheenjohtajana toiminut Sami Kilpeläinen ja varapuheenjohtaja Piia Kattelus ilmoittivat, että Väyrynen on erotettu puolueesta Oulussa pidetyssä kokouksessa. Syynä oli riita, joka liittyi rahakuvioihin Väyrysen presidentinvaalikampanjan yhteydessä. Kansalaispuolue ilmoitti tehneensä tutkintapyynnön asiasta.

Väyrynen ei hyväksynyt potkujaan vaan järjesti oman vuosikokouksensa, jossa hänen luottomiehensä Seppo Hauta-aho nimitettiin puheenjohtajaksi. Huhtikuussa Väyrynen myös ilmoitti itse sekä eroavansa kansalaispuolueesta että palaavansa siihen. Kilpeläinen torjui paluun vedoten Väyrysen erottamiseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nyt Väyrysen logiikka menee niin, että maaliskuussa Kilpeläisen johtamasta kokouksesta on nostettu moitekanne ja ”edessä on oikeudenkäynti ja valitusprosessi”. Sen sijaan Väyrysen ja Hauta-ahon järjestämää kokousta ei ole kolmen kuukauden aikana ole moitittu. Sen päätökset ovat Väyrysen mukaan saaneet lainvoiman.

Luottomies väistyy

Väyrynen ilmoittaa nyt, että maanantaina pidetyssä kokouksessa Seppo Hauta-aho eroaa puheenjohtajan tehtävästä. Väyrynen tulee hänen tilalleen. Hauta-ahosta taas tulee puoluesihteeri.

Väyrynen aikoo nyt perustaa kansalaispuolueen eduskuntaryhmän, jonka ainoa edustaja hän on.

Vielä muutama kuukausi sitten Väyrynen aikoi haastaa keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän Sotkamossa ensi viikonvaihteessa järjestettävässä puoluekokouksessa. Hän kuitenkin luopui aikeesta. Väyrynen toimi Keskustan johdossa koko vuosina 1980-1991. Hän on moninkertainen ministeri, kansanedustaja ja meppi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt