Antti Rinne Ykkösaamussa: Lapsilisiä ei ole tarkoitettu lasten tulevaisuuden pesämunaksi

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo, että lapsilisiä ei ole tarkoitettu lasten tulevaisuuden pesämunaksi.

SDP:n Antti Rinne vieraili Ylen Ykkösaamussa lauantaina.

12.5.2018 11:58 | Päivitetty 12.5.2018 13:05

Oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo, että lapsilisiä ei ole tarkoitettu lasten tulevaisuuden pesämunaksi. Rinne sanoi Ylen Ykkösaamussa, että on perheitä, jotka pystyvät laittamaan lapsilisän säästöön jälkikasvulleen, mutta että rahaa ei ole tarkoitettu tähän.

Demarijohtajalta kysyttiin ohjelmassa, pitäisikö hyvätuloisten lapsilisistä luopua.

– Ollaan pohdittu ja joudutaan pohtimaan tulevaisuudessakin, että onko tämän kaltainen järjestelmä oikeudenmukainen nykyisen kaltaisessa yhteiskunnassa, mikä tarkoittaa, että joudutaan miettimään, nostetaanko (etuuden) tasoa ja pistetään verolle, niin kuin oli viime hallituksen aikana pohdintaa, Rinne sanoi Ykkösaamussa.

Rinne sanoi, että asiaan ei ole valmista vastausta, mutta hän epäili, että aihe tulee keskusteluun joka tapauksessa.

”Emme ole nuorten lompakolla”

Oppositiojohtaja Rinne torjui käsityksen, että hänen vappuna lupaamansa eläkekorotus merkitsisi SDP:n käyvän ”nuorten lompakolla”. Rinne esitti vappupuheessaan alle 1 400 euron eläkkeiden korottamista sadalla eurolla lähivuosina.

Hänen mukaansa uudistus nostaisi yli 50000 eläkeläistä köyhyydestä, erityisesti palkkasyrjinnän kohteena työelämässä olleita naisia.

– Tätä ei pidä asettaa nuorten ihmisten kanssa vastakkain.

Rinne nosti esiin puolueensa kaavailemia uudistuksia, jotka vaikuttaisivat nuorten elämään. Hänen mukaansa lupaus varhaiskasvatuksen maksuttomuudesta loisi nuorille ”polun kulkea koulutuksen läpi sillä tavalla, että ongelmat havaitaan mahdollisimman varhaisesti”.

– Olemme satsaamassa koululuokkien ryhmäkokoihin, erityisen vaativan koulutuksen rahoittamiseen. Olemme satsaamassa toisen asteen koulutuksen maksuttomuuteen oppivelvollisuusiän nostamisen kautta, Rinne jatkoi listaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?