Historiallinen viikko suomalaispokerissa – voittaja selviää vasta viiden päivän pelaamisen jälkeen - Pokeri - Ilta-Sanomat

Historiallinen viikko suomalaispokerissa – voittaja selviää vasta viiden päivän pelaamisen jälkeen

Helsingin Casinossa järjestetään tällä viikolla Fennia Grand Slam -pokeriturnaus. Voittaja on selvillä vasta viiden päivän pelaamisen jälkeen.

Helsingissä pelataan tällä viikolla pokerin jättitapahtuma.­

12.9.2018 8:32

Suomessa pelatussa pokeriturnauksessa ei ole koskaan ollut niin isoa takuupottia kuin tällä viikolla pelattavassa Fennia Grand Slamissa. Yli 200 pelaajaa janoaa osaansa 400 000 euron takuupotista. Pelaajat ovat voineet valita aloituspäiväkseen keskiviikon tai torstain. Moni on päätynyt aloittamaan heti turnauksen avauspäivänä. Finaalipöydässä pelaavien turnaus venyy sunnuntaille, joten heille edessä on varsinainen pokerimaraton.

Turnaus on siis historiallisen suuri ja myös pitkä kotimaisessa pokerissa. Maailmalla ja Euroopassa samankaltaiset turnaukset ovat olleet pelaajien suosiossa. Niihin on osallistunut myös suomalaisia pelaajia. Nyt järjestettävän turnauksen sisäänosto on suhteellisen maltillinen 1 100 euroa.

– Halusimme Veikkauksella vastata tämänkaltaisten turnausten suosioon. Mitä olen pelaajia tavannut, niin todella moni on odottanut tätä viikkoa, sanoo Veikkauksen tuoteryhmäpäällikkö Sami Siltanen.

Pelaajat tahkoavat turnauksen aikana päivittäin yli kymmenen tuntia pokeripöydän äärellä.

– Se vaatii muun muassa taitoa, tuuria, kärsivällisyyttä ja istumalihaksia. Kun kyseessä on yksittäinen turnaus, välttämättä taitavin pelaaja ei voita. Tässä vaaditaan myös tuuria, ja se tekeekin pokerista hyvän. Tässä amatööri saattaa voittaa ammattilaisen, Siltanen valottaa.

Voittajan osuutta potista ei pysty vielä tarkasti sanomaan, mutta Siltasen mukaan summa on reippaasti yli 100 000 euroa.

Jos jättiturnaus vaatii paljon pelaajilta, myös järjestäjillä on kiireitä. Helsinkiin on saapunut pelinhoitajia ympäri Suomea.

– Tämä on tosi kova rypistys meidän henkilökunnallemme. Hekin odottavat innolla, koska kyseessä on niin poikkeuksellinen turnaus.

Oman lisämausteensa tapahtumasta tuo tv-lähetys. Siinä on puolen tunnin viive. Tämän viikon uutuutena selostajat selostavat niin sanotusti tuota viivettä, jolloin lähetys on reaaliaikaisempi ja interaktiivisempi katsojien suuntaan.

ISTV näyttää Veikkaus-TV:n tuottamat lähetykset keskiviikosta sunnuntaihin. Voit katsoa lähetyksiä tästä.

Televisioinnin on huomattu vaikuttavan pelaajiin. Osa jännittää pelaamista kameroiden edessä, toiset villiintyvät ja painavat hyökkäysnapin pohjaan saakka.

Toinen Veikkauksen heittämä lisämauste tämän viikon pokerisoppaan on keskiviikkoiltapäivään asti auki oleva voittajaveto. Tämäkin on poikkeuksellista suomalaisessa pokerissa, sillä vastaavaa on tehty vain kerran aiemmin ja silloinkin pienimuotoisesti.

Luitko jo nämä?