Tähtinäyttelijä Antti Luusuaniemi lauantain tv-pokerista – ”Häpeän se tuo, kun jää kiinni omista töhöilyistään”

150 osallistujaa pokerissa, jossa yhdistetään kortit ja rock-musiikki.

4.5.2018 14:30

Rock Pokeri -niminen tapahtuma kokoaa pokerin ystävät loppuunmyytyyn liveturnaukseen lauantaina Helsinkiin. Teemana on nimensä mukaisesti rock, jota soitetaan koko turnauksen ajan.

Turnauksessa on mukana 150 osallistujaa, jotka jaetaan kymmenen pelaajan pöytiin. Heidän joukossaan on viisitoista ”bounty-pelaajaa” eli niin sanottua julkkispelaajaa. Yksi heistä on näyttelijä Antti Luusuaniemi, joka pääsee alkuperäisen suunnitelman mukaan heti ensimmäisenä esittämään taitojaan tv-pöydän ääreen.

Minkälaisen elementin televisiointi tuo livepokeriturnaukseen?

– Häpeän, Luusuaniemi naurahtaa Ilta-Sanomille ja perustelee vastaustaan:

– Siinä ei saa turhaa miettiä, mitä katsoja ajattelee, pitää pelata vain sitä omaa peliä. Kyllä minä silti luulen, että se lähinnä tuo häpeää, kun jää kiinni omista töhöilyistään.

”Pulssi nousee alussa”

Luusuaniemi on pelannut aktiivisesti pokeria siitä lähtien, kun hän muutti Helsinkiin 2000-luvun alussa.

Kaveriporukoiden peli-iltojen lisäksi myös liveturnaukset ovat hänelle tuttuja.

– Pulssi nousee livepokerissa aina alussa ennen kuin jossain kohtaa homma alkaa rauhoittumaan. Pitää muistaa juoda vettä ja syödäkin jossain välissä. Tämä puolen vuorokauden mittainen konsepti on juuri sopiva.

Luusuaniemeltä on lupa odottaa pokeripöydässä lähes mitä tahansa ratkaisuja.

– Katsotaan, kuinka maltillisesti sitä jaksaa pelata. Tiukkaa pitäisi pelata ainakin ensimmäiset tunnit, mutta kun on pikkuisen impulsiivinen luonne, sitä ei koskaan tiedä.

– Varmaan aika ilmeikäs pelaaja olen ja tykkään jutella. Jos pöydässä sattuu olemaan joku, jonka kanssa heittää lämyskää, niin se lähtee kyllä.

Ei hyötyä ammatista

Näyttelijän ammatista Luusuaniemi ei usko olevan hyötyä pokeripöydässä.

– Akilleen kantapääni on se, että luotan intuitioon, kun se kuuluu ammattiini. Pokeriin se ei kuulu sitten ollenkaan, jos ei puhuta ihan pienistä marginaaleista.

– Näyttelijän ammatista ei ole hyötyä pokeripöydässä. Joskus niistä on taidettu tehdä jotain testejäkin. Kyllä se homma sataa muiden kuin näyttelijöiden laariin.

Rock Pokerissa on jaossa rahaa parhaimmille. Viime vuonna voittaja kuittasi reilut 6 600 euroa. Vaikka rahasta pelataankin, turnauksen maine rentona tapahtumana vetää myös pelaajia puoleensa.

Luusuaniemellekään raha ei ole kaikista motivoivin tekijä osallistua turnaukseen.

– Raha näyttelee toki jotakin roolia. Jännittävää tässä on se, että aikuiset ihmiset ovat kokoontuneet pöydän ääreen mittelemään siitä kuka lähtee seuraavan käden jälkeen, vai lähteekö vasta viimeisen käden jälkeen. Se arvaamattomuus tässä viehättää.

Luusuaniemen lisäksi bounty-pelaajia ovat muun muassa formulaselostaja Niki Juusela, radiojuontaja ja Rock Pokerin isä Marce Rendic sekä artisti Uniikki.

Luitko jo nämä?