Verkkoterrorismi keskeytti nettipokerikilpailut Ruotsissa - Pokeri - Ilta-Sanomat

Verkkoterrorismi keskeytti nettipokerikilpailut Ruotsissa

Julkaistu: 18.11.2014 7:47

Palvelunestohyökkäykset pakottivat ruotsalaisen rahapeliyhtiön keskeyttämään käynnissä olleet maan nettipokerin mestaruuskisat, kisojen järjestäjänä toiminut Svenska Spel tiedotti.

Rahapeliyhtiön IT-johtajan Jörgen Olofsonin mukaan jatkuva nettihäirintä pakotti yhtiön antamaan vielä tuntemattomalle taholle periksi.

Palvelunestohyökkäykset ylikuormittivat Svenska Spelin verkkopalvelimia, mikä näkyi asiakkaiden nettipokeriohjelmissa hitautena ja epävakautena. Välillä yhtiö oli pakotettu sulkemaan kokonaan omat palvelimensa voimakkaiden hyökkäysten takia.

- Viime viikkoina olemme kokeneet yhä pahenevia nettihyökkäyksiä. Ne eivät aiheuta pysyvää tuhoa, vaan ne on suunniteltu ilkivaltaiseen turmelemiseen. Sitä voi verrata siihen, että naarmuttaa autoa sen sijaan, että varastaa sen, Olofson selvitti tapausta Aftonbladetille.

Ruotsin nettipokerin mestaruuskisoissa oli tarkoitus pelata yhdeksän turnausta marraskuun aikana. Päätökseen saatiin kolme turnausta ja kaksi jouduttiin keskeyttämään. Kisojen järjestäjä tiedotti viime perjantaina, että loput turnaukset perutaan.

Lisää aiheesta

Luitko jo nämä?