"Onhan neljä tonnia hyvä raha" - Omaha-mestaruus meni Hankoon - Pokeri - Ilta-Sanomat

"Onhan neljä tonnia hyvä raha" - Omaha-mestaruus meni Hankoon

Julkaistu: 7.11.2014 20:18

Hankolainen Valtteri Kivirinta nappasi nettipokerin suomenmestaruuden kymmenen euron Omaha-turnauksessa.

Yli 400 pelaajaa tavoitteli nettipokerin SM-kisoissa Omaha-mestaruutta torstain ja perjantain välisenä yönä. Mestaruus ratkesi kuuden ja puolen tunnin pelin jälkeen, ja voittajaksi kruunattiin hankolainen Valtteri Kivirinta. Voittosumma oli liki 4 000 euroa.

- En turnauksen aikana seurannut yhtään, minkä verran on potissa. Olin yllättynyt, että voitto kohosi noinkin suureksi. Olen toki voittanut aiemmin suurempiakin summia, mutta onhan neljä tonnia hyvä raha. Lisäksi tuo palkintopysti lämmittää, se menee kirjahyllyyn parin muun palkinnon viereen, Kivirinta toteaa.

Yhdeksän vuotta nettipokeria ammatikseen pelannut Kivirinta tuntee ammattinsa varjopuolet.

- Epäsäännölliset tulot ovat tämän ammatin varjopuoli, mutta toisaalta onhan tämä vapaus todella hienoa, mies näkee.

Vuosien varrella ammattilaisten osuus pelaajien keskuudessa on kasvanut, minkä vuoksi menestyminen vaatii jatkuvasti enemmän töitä.

- Alkuaikoina rahaa tuli, kun vaan paineli nappeja. Jotta nykyään pärjää, pitää opiskella pelaamista jatkuvasti, Kivirinta toteaa.

Tänään perjantaina RAY:n järjestämissä SM-kisoissa on vuorossa pääturnaus, 105 euron osallistumismaksulla pelattava no limit Texas hold' em. Turnauksen takuupotissa on 50 000 euroa.

Lähde: STT

Luitko jo nämä?