Pokeri

Kemiläiselle pokerimestaruus - ”Kaverit kutsuvat minua Potuksi”

Julkaistu:

Pokerin SM-kisat
Nettipokerin Suomen mestaruuskisoissa on ratkottu tähän mennessä viisi titteliä.
Yksi kisojen menestyneimmistä pelaajista on ollut kemiläinen Aki Foudilainen, josta kruunattiin pokerin Suomen mestari maanantai-iltana. Foudilainen päihitti 149 muuta kilpakumppania Fixed Limit Texas-turnauksessa, josta hän sai palkinnoksi 1 923 euroa sekä pronssisen muistopokaalin.

Foudilainen, 29, käytti pelatessaan nimimerkkiä HraPottu, joka on peräisin kavereiden antamasta kutsumanimestä. Voitto oli hänelle kuitenkin vasta toiseksi paras kokemus viime perjantaina alkaneissa Suomen mestaruuskisoissa.

- Ihan kivaltahan tämä voitto tuntuu. Hienommalta kuitenkin tuntui päästä lauantaisessa Texas Rebuy –turnauksessa kakkossijalle, koska siinä turnauksessa oli enemmän osallistujia. Texas on pokerilajeista minulle mieluisin, erityisesti turnausmuodossa, Foudilainen kertoo RAY:n tiedotteessa.

Foudilaisella on suunnitelmissa pelata lähes kaikki turnaukset tänä vuonna. Menestystäkin on tullut, sillä voiton ja kakkossijan lisäksi hänellä on kaksi muutakin palkintosijaa. Yhteensä palkintorahoja Founilainen on kuitannut 5 277 euroa viidestä turnauksesta ensimmäisestä turnauksesta.

Aiemmista menestyjistä maaninkalaisesta Hannu Vallasta oli tulla historian ensimmäinen tuplamestari nettipokerissa lauantai-iltana. Valta pääsi pelaamaan toisen kerran urallaan voitosta, mutta hän jäi toiseksi nimimerkki Nauriin jälkeen Omaha-turnauksessa.

Tänään tiistaina vuorossa on sököturnaus, johon osallistumismaksu on 50 euroa.

SM-turnausten tulokset


No Limit Hold´em Rebuys, 637 pelaaja
1. Kyparax, 5345 euroa
2. Aki Foudilainen, 3 137 euroa
3. Jokeli, 1859 euroa

Pot Limit Omaha Freezeout, 381 pelaajaa
1. Nauris, 5 654 euroa
2. Hannu Valta, 4 005 euroa
3. SuperLAGI, 2 945 euroa

Fixed Limit Hold´em, 150 pelaajaa
1. Aki Foudilainen, 1 923 euroa
2. LekaSta, 1 140 euroa
3. Eekkinen, 712 euroa

Seven Card Stud, 107 pelaajaa
1. Afsou,  1 372 euroa
2. LarsLuzak, 813 euroa
3. Sonsam, 508 euroa

Lähde: RAY

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt