Pokeri: Tuore tutkimus: tunteiden hallitseminen parantaa pelisuoritusta - Pokeri - Ilta-Sanomat

Tuore tutkimus: tunteiden hallitseminen parantaa pelisuoritusta

Suomalaistutkijoiden uusimman pokeritutkimuksen mukaan korkeatasoiseen pelitasoon pokerissa vaaditaan tunnepuolen vakautta.

Nyt on tarjolla uutta tutkimustietoa pokerista.

11.10.2014 8:03

Tutkijat Michael Laakasuo, Jussi Palomäki ja Mikko Salmela löysivät tutkimuksessaan luonteenpiirteen, mikä ennakoi parempaa suoritustasoa pokerissa. Tutkimus julkaistiin Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking -lehdessä.

Tutkimus tehtiin nettikyselynä, johon vastasi 478 henkilöä. Kyselyssä teetettiin persoonallisuustesti ja kartoitettiin hankittua kokemusta pokerista. Osallistujat olivat pelanneet ennen tutkimusta keskimäärin viisi vuotta ja noin 500 000 jakoa pokeria.

Tutkimustulosten mukaan kokeneet pelaajat ovat tunnepohjaltaan tasapainoisempia. Tämän luonteenpiirteen vuoksi heillä on mahdollisuus saavuttaa korkeampi pelitaso pokerissa. Paineiden alla toimiessa kokeneet pelaajat tekevät myös vähemmän virheitä.    

- Kun tarkastelemme tuloksia kaikkien tekemiemme tutkimusten valossa, niin menestyvä pokerinpelaaja vaikuttaisi olevan kärsivällinen ihminen, joka ei usko sellaiseen asiaan kuin onni, Laakasuo kertoo tutkimustuloksesta.

-  Menestyvä pelaaja näyttäisi olevan myös ymmärtäväinen omien sisäisten prosessiensa suhteen ja siten myös olevan kykenevä irrottautumaan pelistä oikealla hetkellä. Menestyvä pokerinpelaaja ei myöskään käytä päihteitä pelaamisensa yhteydessä, Laakasuo jatkaa.

Toisena uuden tutkimuksen löytönä oli, että uusille kokemuksille avoimet ja sosiaaliset ihmiset pelaavat mieluimmin livepokeria kuin nettipokeria. Laakasuon mukaan tutkimuksen tulokset olivat odotettuja ja linjassa edellisten tutkimusten kanssa.

Laakasuo pitää pokeria hyvänä työvälineenä, vaikka hän ei itse pelaakaan. Pokerissa yhdistyy hänen mukaansa ihmisen rationaalinen päätöksenteko vaihtuvassa ympäristössä, missä on selkeät pelisäännöt.    

- Pitää myös lisätä, että myös emootiot kuuluvat rationaalisuuteen ja siksi myös emotionaalisten prosessien ymmärtäminen on ollut meille tärkeää.

Tulevaisuudessa suomalaistutkijoilta on luvassa lisää pokeriaiheisia tutkimuksia, joissa murretaan aiempia myyttejä pokerin negatiivista puolista. 

- Marraskuussa tulee kuitenkin ulos jo seulan läpäissyt ja palkinnon saanut paperi. Siinä on viitteitä siihen suuntaan, että nettipokerin pelaaminen ei ole kytköksissä itsekkyyteen, emotionaaliseen pahoinvointiin, sosiaaliseen vieraantuneisuuteen, toivottomuuteen tai alhaiseen tunneälyyn, Laakasuo paljastaa.

Linkki tutkimukseen täältä.

Luitko jo nämä?