Pokeriammattilainen Juha Helppi: Tämä on tärkeää pokeripöydässä

Pokeria ammatikseen pelaavan Juha Helpin mukaan nettipelien taso on koventunut muun muassa siksi, että myös ammattilaiset turvautuvat teknisiin apuvälineisiin.

7.10.2014 17:51

Pokeria ammatikseen pelaavan Juha Helpin mukaan nettipelien taso on koventunut muun muassa siksi, että myös ammattilaiset turvautuvat teknisiin apuvälineisiin.

Juha Helppi on pelannut pokeri ammatikseen yli kymmenen vuotta, niin netissä kuin livenäkin. Radio Rockin tiistaisessa haastattelussa Helppi totesi, että pokerinaaman säilyttäminen on olennainen osa pelissä.

- Varsinkin ammattilaisilla se on tärkeä osa.

- Kaikilla on niitä huonoja jaksoja, silloin mitataan se pystyykö pelaamaan edes B-peliään A-pelin sijaan. Monet menee tilttiin ja häviää aika paljon enemmän mitä on varaa hävitä, ammattilaiset myös, hän sanoi.

Nettipokerissa pelaajamäärät eivät enää ole samalla tasolla kuin joitakin vuosia sitten. Helpin mukaan vähentyneet pelaajamäärät tarkoittaa sitä, että voittaminen on tullut vaikeammaksi. Oman lisänsä koventuneeseen tasoon tuo se, että myös ammattilaiset käyttävät apunaan ohjelmistoja, joiden avulla saa hyödyllistä tietoa muiden pelaajien peleistä.

Helppi kertoi Radio Rockin haastattelussa, ettei pelaa nettipokeria yhtä paljon kuin aiemmin.

- Pelit on koventuneet huomattavasti niin netissä kuin livenäkin. Live pystyy kyllä edelleen hyvin tekemään tulosta. Netissä myös, mutta se vaatii paljon enemmän, koska nykyään ammattilaiset käyttää apuohjelmia paljon, pokeriammattilainen kertoi.

Lokakuun lopussa käydään nettipokerin SM-kisat Ray:n pokeripalvelussa. Helpin mukaan apuohjelmien käyttö Ray:n nettipokerissa on kielletty.

- Sen takia siellä on osittain aika paljon helpommat pelit mun mielestä, Helppi arvioi.

Luitko jo nämä?