Pokeri

Ruotsidemokraattien pomo käytti 55 000 euroa uhkapeleihin - Asiantuntija pitää ongelmana

Julkaistu:

Ruotsidemokraattien johtaja Jimmie Åkesson myöntää pelanneensa netissä uhkapelejä jättisummalla.
Jimmie Åkesson on tuhlannut nettirahapeleihin yli 500 000 kruunua eli noin 55 000 euroa tämän vuoden aikana. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.

Åkesson ei kieltänyt asiaa. Hän kertoi hävittyjen rahojen olevan peruja aiemmasta voitosta, jonka hän saavutti yhdessä kaverinsa kanssa.

Åkesson myöntää, että pelatut summat ovat olleet välillä isoja. 

- Minä ja kämppikseni voitimme valtavan summan rahaa vuosia sitten uhkapeleistä. Emme nähneet mitään väärää siinä, että jatkaisimme pelaamista, Åkesson selvitti asiaa SVT:n haastattelussa.

Asiasta nousi Ruotsissa pienimuotoinen kohu, sillä hävitty 55 000 euron summa vastaa suunnilleen Åkessonin nettoansioita samalta aikaväliltä. Hän toimii sekä kansanedustajana että puolueensa johtajana.

Asiantuntijoiden mielestä Åkessonilla on vakava peliongelma, johon hänen pitäisi hakea apua. Psykologi Jakob Jonssonin mukaan tässä tapauksessa pelaaminen on saattanut jo riistäytyä käsistä.

- Kuulostaa todelta äärimmäiseltä yli varojensa pelaamiselta ja minun mielestäni se on selkeä merkki, että persoona ei hallitse enää pelaamistaan, Jonsson kertoi SVT:lle.

Åkessonin luotsaama ruotsidemokraatit saavutti vaaleissa kaksinkertaisen äänimäärän edellisiin vaaleihin verrattuna. Maahanmuuttovastaisen puolueen menestys tuli ruotsalaisille yllätyksenä ja aiheutti voimakkaita vastareaktioita muun muassa sosiaalisessa mediassa.