Kuukausiansiot 100 000 euroa - suomalaispelaaja maailman ansiotilaston ykkönen

Suomalainen pokeritähti nousi ykköseksi kaikkien aikojen nettipokeritulojen listalla. Tänä vuonna Patrik Antonius on tienannut yli 800 000 euroa.

Patrik Antonius on tuttu näky maailman suurimmissa pokeriturnauksissa.

13.8.2014 16:47

Tanskalaisen Pokernyhedernen laskelmien mukaan Patrik Antonius on ansainnut nettipokerista urallaan 15,1 miljoonaa dollaria eli noin 11,3 miljoonaa euroa. Summaan on laskettu ainoastaan suurimmista käteispeleistä saavutetut tulokset.

Tänä vuonna Antonius on voitolla peleistä noin 820 000 euroa, eli hänen kuukausiansionsa tältä vuodelta ovat noin 100 000 euroa.

Antonius ohitti listan ykköspaikkaa pitäneen Phil Iveyn kesän aikana. Iveylle vuosi on ollut heikomman puoleinen, sillä hän on tehnyt tappiota yli 1,3 miljoonaa euroa tammi-heinäkuun aikana. Samalla hänen uran kokonaistuloksensa on pudonnut 11,1 miljoonaan euroon.

Antonius raivasi tiensä ison rahan peleihin jo kymmenen vuotta sitten. Vuonna 2005, jolloin pokeribuumi oli juuri tuloillaan Suomeen, hän kertoi pelaamisestaan Ylen haastattelussa:

- Pelini on kehittynyt hirveästi. Tällä hetkellä mä pystyn pelaamaan maailman parhaiden kanssa samaa tasoa, Antonius kertoi lokakuussa 2005.

- En mä ajattele ikinä rahaa kun mä pelaan. Mulla on vaan voittamisen tahto niin kova, että mä haluan voittaa. Jos sä ajattelet rahaa kun pelaat, se varmasti heikentää sun pelitasoa, hän myös totesi.

Patrik Antoniuksen haastattelun voi katsoa Ylen Elävästä arkistosta.

Toisessa päässä pokerimaailmaa tanskalainen Gus Hansen kaivaa yhä syvempää kuoppaa. Nettipokerin käteispelien tappionlistan selkeä ykkönen Hansen on tänä vuonna upottanut pokeriin neljä noin kolme miljoonaa euroa. Tappioiden määrä uralla lähentelee jo 15 miljoonan euron rajaa.

Lähde: Highstakesdb, Pokernyhederne

Luitko jo nämä?