Tunnettu pokerihuijari Ali Tekintamgac vankilaan petoksesta - Pokeri - Ilta-Sanomat

Tunnettu pokerihuijari vankilaan petoksesta

 Pokerihuijareiden raskaaseen sarjaan kuulunut saksalainen Ali Tekintamgac joutuu telkien taakse. 

14.7.2014 14:58

Saksalainen Ali Tekintamgac, 45, sai kolmen vuoden ja viiden kuukauden tuomion saksalaisessa tuomioistuimessa.

Oikeus katsoi hänen syyllistyneen kaupalliseen petokseen yhdessä muiden syytettyjen kanssa. Teot tapahtuivat laittomissa peliringeissä eteläisessä Saksassa vuoden 2013 aikana.

Tekintamgac oli kuulunut 23 syytetyn ryhmään, joka oli huijannut käyttäen apunaan elektronisia apuvälineitä pokeripöydässä. Ryhmä oli virittänyt ansan uhreille järjestämällä pelejä, missä pelikortit sisälsivät mikrosirun ja rikoskumppanit saivat erillisten lukijoiden avulla tietoonsa vastustajien kortit.       

Tekintamgac on syyllistynyt aiemminkin vilppiin. Vuonna 2010 hän kiersi Euroopassa pelaamassa pokeriturnauksia, joissa hän keräsi nopeasti korttihuijarin maineen.

Tekintamgacin tunnetuimmat huijaukset vuonna 2010 

1. WPT Barcelona toukokuu 2010, voitto 278 000 €

Tekintamgac saavutti uransa isoimman voiton toukokuun alussa. Voittoa kuitenkin varjosti toteen näyttämätön epäily huijauksesta, jossa käytettiin apuna toimittajapassin omanneita apureita. Nämä apurit vakoilivat vastustajien kortteja ja kertoivat niistä eteenpäin Tekintamgacille.   

2. EPT Tallinna elokuu 2010, 36. sija 7 200 €

Tekimtamgacia avustaneet saksalaiset toimittajat saavat ensimmäisen pelipäivän jälkeen pelipaikalle porttikiellon, mutta yhteyttä pelaajaan ei saada todistettua pitävästi. Turnauksen jälkeen Tekintamgac saa myös ikuisen porttikiellon EPT:n alaisiin turnauksiin. 3. Partouche Poker Tour syyskuu 2010, diskaus finaalipöydästä

Tekintamgac selvisi yhdeksän parhaan joukkoon turnauksessa. Ranskalaiset turnausjärjestäjät kuitenkin hylkäävät suorituksen, koska heillä on selkeää näyttöä toimittaja-apureiden käytöstä. Tekintamgac vei asian oikeuteen, mutta hävisi jutun.

Lähteet: ClubPoker, CalvinAyre, HendonMob

Luitko jo nämä?