Suomen suurimmat pokeriturnaukset kilpailevat keskenään

Taistelu pokerinpelaajista kiihtyy Suomen markkinoilla, kun pokeriturnauksia järjestävät tahot kilpailevat keskenään. Tulevana viikonloppuna isoja pokeriturnauksia järjestetään niin Helsingissä kuin Maarianhaminassakin.

3.6.2014 15:49

Suomalaisilla pokerinpelaajilla on nyt valinnan paikka, kun Suomessa pokeriturnauksia järjestävät rahapeliyhtiöt kilpailevat pokerinpelaajien ajasta. 

Ahvenanmaalainen peliyhtiö PAF järjestää PAF Poker Challengen (PPC) jo kymmenettä kertaa tulevana viikonloppuna. Viime vuonna PPC-pääturnaus pelattiin huhtikuun lopussa, jolloin siihen osallistui 145 pelaajaa. Täksi vuodeksi alkamisajankohta siirrettiin kesäkuun ensimmäiselle viikonlopulle, jolloin myös järjestetään kilpailijan suuri pokeritapahtuma Helsingissä. 

Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) vastine on perinteinen Midnight Sun-tapahtuma. Casino Helsingin tiloissa järjestettävä turnaussarja käynnistyy samaan aikaan kuin PPC, mutta pokerin pääturnaus alkaa vasta seuraavan viikon torstaina. Tänä vuonna osallistumismaksuja on myös pienennetty kilpailutilanteen takia. Esimerkiksi pääturnauksen hinta on puolittunut 1070 euroon viime vuodesta.

Nyt osallistumismaksu Helsingin pääturnauksessa on lähes sama kuin Maarianhaminassa. Ainoa merkittävä ero näiden kahden turnauksen välillä on osallistujien kansallisuuksissa. Maarianhaminassa on ollut yleensä mukana vahva ruotsalaisedustus, mutta Helsingissä ollaan pelattu muutama poikkeusta lukuun ottamatta kotimaisin voimin.

Luitko jo nämä?