Pokeri: Miljoonan dollarin hyväntekeväisyysturnaus järjestetään tauon jälkeen - Pokeri - Ilta-Sanomat

Miljoonan dollarin hyväntekeväisyysturnaus järjestetään tauon jälkeen

Guy Laliberte

Julkaistu: 16.2.2014 16:33

Maailman kalleimman pokeriturnauksen takaa löytyy tunnetun sirkuksen perustaja.

Kanadalainen Guy Laliberté, 54, ei ole ihan tavallisen yrityksen toimitusjohtaja. Laliberté aloitti uransa katutaiteilijana ja oli yksi Cirque de Soleilin perustajista kolmekymmentä vuotta sitten. Sittemmin maailmanmaineeseen nousseesta kiertävästä sirkuksesta on tullut satojen miljoonien eurojen bisnes. Lalibertéstä Cirque de Soleil on tehnyt suurimpana osakkaana miljardöörin.

Laliberté oli myös tärkeässä roolissa miljoonan dollarin eli 730 000 euron pokeriturnauksen luomisessa vuonna 2012. Innokkaana pokerinpelaajana tunnettu kanadalainen yhdisti rakastamansa pelin hyväntekeväisyyteen ja sai aikaan puoleensa vetävän ilmiön.  

- Minusta pokeri sopii täydellisesti hyväntekeväisyyteen. Ensinnäkin minusta pelillä on vahva historia varainkeruussa. Toiseksi pelaajat antavat myös osan voitoistaan vielä hyväntekeväisyyteen tekee siitä vielä paremman, Laliberte kertoi WSOP:n haastattelussa.

Turnauksen miljoonan dollarin osallistumismaksusta 11,1 prosenttia menee suoraan One Drop -hyväntekeväisyyssäätiölle. Vuonna 2012 viidenneksi turnauksessa sijoittunut Laliberté lahjoitti 1,3 miljoonan euron voittonsa kokonaisuudessaan perustamalleen säätiölle, joka keräsi yhteensä 5,3 miljoonaa euroa apua tarvitseville.

Vuonna 2007 Laliberté käynnisti One Drop -hyväntekeväisyyssäätiön, jonka tehtävänä on turvata vedensaanti kaikille maailman asukkaille. Säätiö on avustanut Länsi-Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa 300 000 ihmistä, joille on luotu kestävä vesiverkosto. Vuoteen 2017 mennessä säätiö ennustaa luvun nousevan miljoonaan ihmiseen.

- One Drop on heijastus siitä, mitä koin vuonna 2006. Halusin juhlistaa Cirque de Soleilin 25-vuotista taivalta en pelkästään juhlimalla, vaan myös sitoutumalla seuraavaksi 25 vuodeksi antamaan takaisin. Halusin edistää humanitääristä apua, joista vesi oli minulle itsestäänselvä valinta. Vesi on elämän perusta, mutta tärkein tekijä oli minua koskettanut fakta: Joka 20. sekunti joku kuolee ilman puhdasta juomavettä, Laliberté kertoi haastattelussa.    Tämän vuoden World Series of Pokerin turnausohjelmassa miljoonan dollarin hyväntekeväisyysturnaus palaa vuoden tauon jälkeen.

Lähde: One Drop, WSOP

Luitko jo nämä?