Viisi vinkkiä aloittelijalle pokeriturnaukseen - Pokeri - Ilta-Sanomat

Viisi vinkkiä aloittelijalle pokeriturnaukseen

Ilta-Sanomat listasi viisi ohjetta, miten ensikertalaisen kannattaa varautua pokeriturnaukseen.

Pokeri

22.9.2013 9:31

1. Mukavat vaatteet ovat pelaajan tärkein varuste Ensimmäinen kohta, mikä pelaajan tulisi ottaa huomioon, on oma mukavuus. Turnauspäivä kestää yleensä tunteja, jolloin vain istutaan vain pöydän ääressä. Pelisalien ilmastointi saattaa tuntua aluksi mukavalta, mutta pitemmän päälle jatkuva ilmavirta muuttuu kylmäksi. Toiset pelaajat saavat käyttämästäsi vaatetuksestasi ensimmäisen vaikutelman. Omalla pukeutumisella voi myös peittää paljastavia eleitä, joihin pokeripelaajien suosiossa olevat hupparit soveltuvat parhaiten. Aurinkolaseja valittaessa tulisi pohtia niiden käytännöllisyyttä, jos linssien värisävy häiritsee pelin seuraamista, niin niistä on enemmän haittaa kuin hyötyä.

2. Pidä huoli itsestäsi turnauksen aikana Pokeriturnauksiin kannattaa varautua kuten muihinkin urheilusuorituksiin. Hyvä valmistautuminen on kaiken onnistumisen pohja. Parhaana lähtökohtana on, että turnauksen pääsee aloittamaan rentoutuneena ja hyvävoimaisena. Alentuviin vireystiloihin ja energiatasoihin löytää nopeaa helpotusta pelisalien ravintolapuolelta, missä yleensä tarjotaan pientä purtavaa ja kuumia sekä kylmiä virvokkeita. 

3. Hae sisäistä rauhallisuutta tylsistä hetkistä Turnauspokerissa on aikaa välillä tapettavaksikin. Jakojen välissä kerkeää hetkeksi paneutua fiktiivisen kerronnan maailmaan tai omiin opintomateriaaleihin. Huippupelaajien on nähty lukevan kesken turnauksen muun muassa tärkeisiin pääsykokeisiin, kiinteistövälittäjäksi ja lentokonepilotiksi.

Musiikinkuuntelu on yksi tapa rentouttaa jännitystä, mutta samalla saattaa menettää tärkeätä informaatiota kanssapelaajien pöytäkeskusteluista. Sulkemalla muun maailman ulkopuolelle voi pelin kulun seuraaminen vaikeutua, joka vaikuttaa haitallisesti omaan suoritukseen.

Uusin tekninen tulokas molempiin on kätevä tablettitietokone, mutta kannattaa tarkistaa pelisalin säännöt, joissa saatetaan kieltää elektronisten laitteiden käyttö pelipöydässä. 

4. Säännöt on hyvä tietää Pelaajien on syytä opetella esimerkiksi turnausjohtajien liiton luomat yleissäännöt  (PokerTDA Rules)  ennen liveturnaukseen menoa, joilla pääsee jo pitkälle turnauspokerin sääntötuntemuksessa. Lisäksi erilliset paikallissäännöt ovat yleensä löydettävissä pelisalista tai netistä. Epävarmoista tilanteissa jakajat ja turnaushenkilökunta kuitenkin opastavat pelaajia tarpeen vaatiessa.

5. Tee itsellesi varasuunnitelma Joskus pitkäksi suunniteltu turnaus saattaa päättyä jo ensimmäisessä jaossa, jolloin siihen varattu aika vapautuu kokonaisuudessaan. Pelisalit tarjoavat yleensä myös käteispokeria halukkaille ja pelipaikkojen ympäristöstä löytyy useimmiten kevyempää aktiviteettia sitä kaipaaville. Kannattaa ottaa siis selvää paikallisesta tarjonnasta ihan varmuuden vuoksi.

Luitko jo nämä?