Pokeri: Vältä riskit pokerissa - pidä ruoka- ja pelirahat erillään! - Pokeri - Ilta-Sanomat

Vältä riskit pokerissa - pidä ruoka- ja pelirahat erillään!

Julkaistu: 24.2.2014 19:40

Pokerinpelaajat suojautuvat taloudellisilta riskeiltä käyttämällä pokerikassaa.

Pokerin taloudellinen puoli on myös osittain riskisijoitusten hallintaa. Tätä tarkoitusta varten jopa harrastepelaajat ovat perustaneet suojarahastoja. Ilta-Sanomat tarkastelee ja avaa nyt pokerin taloudenpitoa yleisesti käytetyn pokerikassan kautta.   1. Pokerikassa ei ole sama asia kuin pankkitilin saldo

Alkusijoitus harrastukseen on niin sanottu pokerikassa, joka toimii itsenäisenä työvälineenä tämän jälkeen. Riskien takia sijoitus on myös mahdollista menettää kokonaisuudessaan, joten sen erottaminen normaaleista talousrahoista on järkevää. Vastuulliselle pokerinpelaajalle on siksi tärkeää rakentaa selkeä ero perheen talousrahojen sekä pokeriin käytettävien varojen välille.  

2. Yksi huono päivä ei kaada hyvää pelaajaa 

Pokerikassa on ensinnä ammattimaiselle pelaajalle pelien rahoitusmekanismi. Toinen merkittävä tehtävä kassalle on vähentää pelaajan riskiä vararikolta. Alan nyrkkisääntönä on, että yksittäisen pokeripelin osallistumismaksu pitäisi olla kymmeniä kertoja pienempi kuin kassan kokonaismäärä. Tällöin useat perättäiset hävityt pokeripelit eivät kaada kassaa.

Kassan pienentyessä tappioiden myötä osallistumismaksujen tulisi  seurata perässä, jotta maksujen painoarvo kassaan nähden ei nouse liian suureksi.

3. Verovapaata lisätuloa

Pokerikassaan kertyneet voitot voi hyödyntää kahdella tapaa. Voitot voi lisätä kassan kokonaissaldoon, jolloin on mahdollista osallistua entistä isompiin pokeripeleihin. Toinen vaihtoehto on siirtää voitot takaisin perheen talouskäyttöön. Nämä saavutetut pokerivoitot ovat useimmiten verovapaata tuloa.   Suomen valtion verohallinto pitää pokeria sattumaan perustuvana kasinopelinä, jolloin verovelvollisuus määräytyy pelien järjestäjän mukaan. Euroopan talousalueella (ETA) toimeenpannuista peleistä ei siksi tarvitse maksaa tuloveroa.

Luitko jo nämä?