Pokeri: Näin opit paremmaksi pelaajaksi pokerissa - lue vinkit - Pokeri - Ilta-Sanomat

Näin opit paremmaksi pelaajaksi pokerissa - lue vinkit

Pokerissa yksi tärkeimmistä asioista on vastustajan tunteminen läpikotaisin.

28.3.2014 16:14

Pokerissa puhutaan pelaajien hyvästä pokerinaamasta. Ulkoisesta olemuksesta voi tehdä paljon hyviä päätelmiä, mutta vastustajien lukemisessa on tärkeämpää keskittyä heidän peleihinsä vaikuttaviin osatekijöihin.

Ilta-Sanomat antaa nyt kolme vinkkiä vastustajien lukemiseen pokerissa.

1. Vastustajakin on vain ihminen

Hyvin harva pelaaja pelaa pokeria ilman, että jokin tunne ei vaikuttaisi pelisuoritukseen. Merkittävällä osalla pelaajista on vaikea hyväksyä tappiota, jolloin pelimerkkien tai rahojen menettämisen pelko estää oikean päätöksen tekemisen. Toinen merkittävä saman kaltainen tunne ilmenee tappion jälkeen, kun pelaajat purkavat omaa turhautumistaan raivoamalla eli  tilttaamalla pöydässä.

Pitämällä omat tunteet kurissa selviää hyvin pitkälle pokerissa. Vastustajilta saa sen sijaan helposti paljon ilmaisia merkkejä, jos ymmärtää miten tunteet vaikuttavat pelaamiseen sillä hetkellä. Esimerkiksi pelimerkkiensä puolesta pelkäävä luovuttaa kätensä, jos kokee riskin liian suureksi kaiken menettämiseen. Oikea pelitapa onkin painostaa pelosta kärsivät vastustajat ulos poteista. 

2. Tapojensa orjat ovat helppoja kohteita

Arkipelaajille rakentuu nopeasti sisäinen pelikirja, jonka mukaan he pelaavat aina samankaltaiset tilanteet läpi. Liian konemaisesti pokeria pelaavat ovat ennalta arvattavia, jolloin heidän pelikirjansa avautuu ajan myötä tarkkaavaisille seuraajille. Yleisin käytetty pelikirja onkin kirjoista opittu niin sanottu ABC-pokeri.

Tällaisen vastustajan lyömiseen tarvitaan vain vähän ymmärrystä, koska voit ennustaa tarkasti lähes aina vastustajan seuraavan siirron. Parhaimmillaan voit ohjata marionetin lailla vastustajaasi oman mielesi mukaan. Pidä myös huolta omasta pelistäsi, että kukaan ei pääse jyvälle sinun pelikirjastasi. 

3. Pienestä vuodosta tulee pitkällä aikavälillä iso lasku

Hyvälläkin pelaajalla saattaa olla yksi pieni heikkous, jota kautta pelimerkit katoavat taskuista. Pelaajalle itselleen huomaamaton heikkous saattaa olla minimaalinen tietyissä ilmenevä erhe tai useasti toistuva oleellinen pelivirhe. Jälkimmäisen löytäminen vastustajasta on kuin iskisi kultasuoneen, sillä mitä useammin sama pelivirhe toistuu, niin sitä useammin sen voi hyödyntää.

Voittavalle pelaajalle on tärkeää, että pystyy löytämään vastustajistaan tällaiset useasti tapahtuvat virheet. On myös yhtä tärkeää, että isot vuodot korjataan pois myös omasta pelistä. Tähän voivat auttaa kokeneemmat pelaajat ja erityiset pokerivalmentajat.

Luitko jo nämä?