Tuleeko Wienistä kauan kaivattu pokeriturnausvoitto?

Edellisestä suomalaisvoitosta EPT:lla on kulunut yli viisi vuotta.

Jens Kyllönen voitti viimeisenä suomalaisena EPT:llä viisi vuotta sitten.

23.3.2014 11:35

European Poker Tourin seuraava pääturnaus järjestetään Wienissä. Sunnuntaina alkavaan mittelöön odotetaan yli 500 pelaajaa. Suomalaisten pelaajien määrä koko turnauksessa on todennäköisesti 10-20 pelaajan välissä.

Suomalaiset ovat voittaneet EPT:llä vain kahdesti sen kymmenvuotisen historian aikana. Ensimmäisenä siihen pystyi Patrik Antonius, joka kukisti kaikki vastustajansa Badenissa vuonna 2005. Toistaiseksi viimeiseen suomalaisvoittoon on pystynyt Jens Kyllönen Kööpenhaminassa 2009. Tuosta voitosta on nyt kulunut viisi vuotta.

Tämän jälkeen suomalaiset ovat saavuttaneet parhaimmillaan vain kakkossijoja Euroopan suurimmalla pokerikiertueella. Viimeisin kakkossija on viime vuoden syyskuulta, kun Kimmo Kurko oli lähellä voittaa EPT Barcelonan pääturnauksen. Ainoastaan britti Tom Middleton osoittautui hieman etevämmäksi.

Vastaavasti naapurimaamme Ruotsin edustajat ovat päässeet juhlimaan EPT-voittoa jo yhdeksän kertaa. Enemmän ykkössijoja on ainoastaan briteillä (13), yhdysvaltalaisilla (12) ja saksalaisilla (10) pelaajilla.

Lähde: EPT

Luitko jo nämä?