Pokeri: Suomalaisnuorukaista onnisti - nettipokerista 170 000 euroa! - Pokeri - Ilta-Sanomat

Pesonen Sunday Millionin voittoon - tienasi 170 000 euroa!

Lauri Pesonen valittiin vuoden 2013 Pokeritulokkaaksi tammikuun Finnish Poker Awards -gaalassa.

Lauri Pesonen valittiin vuoden 2013 Pokeritulokkaaksi tammikuun Finnish Poker Awards -gaalassa.

Julkaistu: 4.2.2014 20:43

Lauri Pesonen voitti sunnuntaina pelatusta nettipokeriturnauksesta 170 000 euroa ja osoitti samalla sen, että pokeria voi pelata missä vain.

Lauri Pesonen kuittasi uransa isoimman pokerivoiton sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Pesonen tienasi 231 274 dollaria eli noin 170 000 euroa, kun hän voitti 7 709 osallistujaa keränneen Sunday Million -turnauksen. Turnauksen pelimuotona oli no limit Texas hold'em ja osallistumismaksu oli 215 dollaria.

Suorituksesta arvoa nostaa se, että Pesonen pelasi turnausta useissa eri paikoissa saman illan aikana.

Ranskasta pelimatkalta palannut Pesonen aloitti useiden nettiturnauksien pelaamisen koneen laskeuduttua Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Pesonen pelasi alussa matkapuhelimella, mistä hän vaihtoi kannettavaan tietokoneeseen loppuajaksi. Langattoman verkon avulla Pesonen pystyi pelaamaan jopa siirtymien välillä.

- Alussa mentiin lentoasemalta suoraan toimistolle, missä pojilla oli pelipaikka. Sinne mentiin pelailemaan ja sieltä jatkettiin aamuyöllä kolmen-neljän aikaan Joni Jouhkimaisen kämpille. Siinä vaiheessa oli vielä kolme turnausta kesken, kun jouduttiin vaihtamaan paikkaa. Läppäri kännykän kautta nettiin ja autossa jatkettiin koko matka pelaamista. Ei ollut järkeä jättää turnauksia kesken, Pesonen kertaa pitkään venyneen illan kulkua.

Finaalipöydän alkaessa palkintorahoissa oli valtavia hyppyjä eri sijoitusten välillä. Voittajalle oli luvassa 170 000 euroa, kun yhdeksännestä sijasta sai alle 9 000 euroa. Pesonen hyödynsi tilannetta, kun muut arkailivat ja halusivat välttää putoamasta turnauksessa.

- Porukka pelasi todella tiukkaa. Siinä oli yksi venäläinen, joka oli loppupeleissä kolmas, ja toiseksi tullut norjalainen pelaaja olivat oikeastaan ainoita, jotka siinä vaiheessa uskalsivat tehdä mitään.

- Olen tyytyväinen, kun en alkanut itse pelaamaan varovaisesti ja kaikki meni just niin kuin piti, Pesonen jatkaa.

Merkittävä voitto ei muuta viime vuoden pokeritulokkaaksi valitun Pesonen elämää merkittävästi. Kaksi viikkoa sitten hänen mukaansa tulevaisuus oli vielä avoinna, koska sitä on niin vaikea ennustaa.

- Ihan oikein omasta mielestä silloin sanoin, että ei ikinä tiedä mitä tulee. Ihan samankokoisissa peleissä jatkan. Keväällä on sitten EPT-turnaukset Wienissä ja San Remossa, minne olin jo alunperin menossa. Voin ehkä pelata isommalla volyymilla esimerkiksi noita High roller -turnauksia.

- Ei sinällään muutosta arkeen. Ensi viikolla taas pelataan taas turnauksia.

Lauri Pesosen turnausvoitosta kertoi ensimmäisenä Pokeritieto.