Vuoden pokeritulokas: ”Suomessa Euroopan parhaat pelaajat”

Vuoden tulokkaaksi valittu Lauri Pesonen osti pokerivoitoillaan asunnon.

19.1.2014 15:18

Lauantaisessa Finnish Poker Awards -gaalassa Vuoden pokeritulokkaaksi valittiin Lauri Pesonen ja vuoden pelaajaksi Kimmo Kurko.

Kurko oli tyytyväinen viime vuoden saavutuksiinsa, joihin kuului muun muassa pelaaminen kolmen kansainvälisen pääturnauksen finaalipöydässä.

- Arvostan sitä eniten viime vuodesta, että niistä turnauksista ei ole jäänyt kauheasti sellaisia käsiä mieleen, jotka olisin pelannut toisin. Tavallaan siten olen pystynyt pelaamaan omaa parasta peliäni. Semmoinen on päällimmäisenä mielessä. Totta kai menestys tulee sitä myötä, että teet asioita oikein.

Helsinki Freezeoutissa Kurko saavutti jo uransa neljännen tonttu-pokaalin voittamalla turnausviikon Texas-pääturnauksen viime perjantaina. Arvostettuja tonttupokaaleita on nyt yhtä paljon kuin tuplasti vanhemmilla pokerilegendoilla Seppo Parkkisella ja Martti Vastamäellä.

- Tuntuu sillai jännältä, että ei ole kuin kahdeksan vuotta, kun seurailin televisiosta näitä Suomen huippuja Juha Helppiä ja muita pokeritähtiä. Se että olen itse tässä pisteessä, niin totta kai se on uskomaton fiilis, jos sitä vielä joihinkin legendoihin verrataan.

Vuoden pelaaja -titteli tuli kovassa seurassa ja nyt Kurko epäilee, että tulevaisuudessa saman toistaminen vaatii oman pelin kehittämistä.

- Taso kovenee jatkuvasti. Jos jaksaa tehdä töitä sen eteen, niin on mahdollisuus poimia tonttuja jatkossakin. Nyt on tullut tosi monta kovatasoista käteis- ja turnauspelaajaa viime aikoina, joten kärjen taso on koventunut kaikin puolin-

Vuoden tulokas osti voittorahoilla asunnon

Lauri Pesonen valittiin viime vuoden tulokkaaksi. 25-vuotiaan Pesosen vuoden huippuhetki ei kuitenkaan liittynyt saavutettuihin pokeriturnausvoittoihin kuin sivullisesti.

- Ehdoton kohokohta oli, kun ostin vuoden alussa oman asunnon. Jos pistää pokerin ja elämän asiat yhteen, niin se oli kohokohta. Tietyllä tavalla elämä on pelattu läpi. Asunto on sata prosenttisesti pokerirahalla maksettu.

Viimeisen parin vuoden aikana Pesonen on hionut omaa peliä paremmaksi ja se näkyy nyt menestyksenä maailmalla pelattavissa pokeriturnauksissa. Pesonen pystyi viime vuonna kahteen turnausvoittoon, joista hän sai yhteensä yli 60 000 euroa.

- Olen kehittynyt pokerissa tosi paljon ja sitten ulkopuoliset asiat ovat menneet eteenpäin. Tasapainoisempaa  elämää muutenkin. Olen osannut ottaa pokerista sen, mitä sillä on ollut tarjottavana. Itse en välttämättä koskaan pärjää netin isommissa peleissä, niin sitten pelaan siellä missä pärjään ja koetan tehdä siellä mahdollisimman hyvää tulosta.

Pokerissa tulevaisuutta on erittäin vaikea ennustaa. Pesonen on optimistinen uuden vuoden haasteista.

- Toivottavasti pokeri jatkuu tulevaisuudessa yhtä positiivisesti kuin nytkin. Se mahdollisti viime vuonna vierailun kahdeksassa eri valtiossa ja toivottavasti yhtä monessa tänä vuonna. Vaikkei näin olisikaan, niin pystyn kuitenkin nauttimaan elämän pienistä asioista.

Luitko jo nämä?