Oikeus: Pokeri on taitopeli - Pokeri - Ilta-Sanomat

Oikeus: Pokeri on taitopeli

Hollantilainen tuomioistuin on päätynyt pitämään pokeria taitopelinä.

26.1.2014 14:53

Amsterdamissa oikeus antoi vapauttavan päätöksen tapauksessa, missä kolme miestä oli saanut sakkotuomion pokeriturnauksen järjestämisestä vuonna 2007. Oikeus katsoi, että maan uhkapelilakia ei ollut rikottu, koska pokeri ei kuulu taitopelinä uhkapeleihin.

Miehet olivat järjestäneet enimmillään 20 euroa maksavan turnauksen pokerikerhon jäsenille. Turnaus pelattiin lukittujen ovien takana yhden syytetyn omistamassa kahvilassa, minne poliisi teki ison ratsian. Rikosoikeudessa kolmikko tuomittiin tuhansien eurojen sakkoihin ja lisäksi  kahvilan omistanut syytetty sai 100 000 euron jälkiverot maksettavakseen.

Syytettyjen asianajaja Peter Plasmanin mukaan perjantaina annetulla päätöksellä on myös kauaskantoisia vaikutuksia hollantilaiseen pokerimaailmaan. Päätös luovuttaa oikeuden jokaiselle ihmiselle järjestää pokeriturnauksia Hollannissa. Plasmanin mukaan pokeri on nykyään taitopeli kouluttautuneiden pelaajien ansiosta.

- Pokeri on kehittynyt huomattavasti vuosien varrella. Useat ihmiset pelaavat korttia tänä päivänä sekä lukevat alan julkaisuja. Myös asiantuntijat tiedostavat taitotason nousseen siihen pisteeseen, jossa ei voida enää puhua tuuripelistä, Plasman kertoi NL Timesille.

 Päätos oli järjestyksessään kolmas, missä hollantilainen oikeus on katsonut pokerin taitopeliksi. Lähde: Telegraaf, Netherlands Times

Luitko jo nämä?