Pokeri: Tv-juontaja lataa: Pokeriin terveempi naiskuva - Pokeri - Ilta-Sanomat

Tv-juontaja lataa: Pokeriin terveempi naiskuva

Kara Scott

Julkaistu: 21.11.2013 21:44

Kara Scott on yksi tunnetuimmista pokerin parissa työskentelevistä naisista. Hänen mielestään miesvaltaiseen pokeriin olisi saatava terveellisempi naiskuva.

Kara Scott on tullut tunnetuksi suurelle yleisölle juontajana eri pokerilähetyksissä. Tällä hetkellä hän työskentelee ESPN-urheilukanavalle, joka taltioi tämän vuoden World Series of Pokerin (WSOP). Syntyjään kanadalainen 36-vuotias Scott on toiminut media-alalla pitkään ja on tehnyt rakastamiensa lajien parissa juontotöitä.

Scott kertoo, että pokerissa häntä kiinnostavat erilaiset lähtökohdat ja taustatarinat, jotka avautuvat henkilöhaastatteluissa.

- Uskon, että utelias luonteeni tekee minusta hyvän toimittajan. Luonnollisesti olen utelias siitä, mitä haasteltavat sanovat ja mitä he ovat tehneet. Vaatii yhteisymmärrystä, että mitä saadaan haastattelusta irti. Haluan tietää, mikä on saanut pelaajan tulemaan turnaukseen ja mitä hänen perheensä ajattelee pokerista ja uhkapeleistä, Scott kertoi Pokerlistingsin haastattelussa.

Scott on huolissaan nykyisestä menosta, jossa naisia aliarvioidaan ja esineellistetään. Hänen mielestään luokittelu voitaisiin lopettaa ja pokeriturnauksien ilmapiiristä pitäisi luoda naisille mukavampi. Yhtenä ehdotuksena hän antaa kampanjoinnin naisten erilaisuuden huomioimiseksi.

- Turnauksien aikana voisimme puhua naispelaajista ja heidän taidostaan mieluummin kuin heidän ulkonäöstään. Olen puhunut usean pokeria pelaamattoman ihmisen kanssa, joiden olen kuullut sanovan: Mutta eivätkö kaikki naispelaajat ole aika miesmäisiä, eikö totta? Scott toteaa.

Scottin mukaan yleinen kuva naispelaajista on vääristynyt, koska pokerissa tarvittavia ominaisuuksia ei yhdistetä yleensä naisiin. Hän kertoo, että ihmiset luulevat naisten pelaavan liian pehmeästi ja passiivisesti.

Ennakkoluuloja vastaan taisteleva Scott on välillä itsekin joutunut hankaliin tilanteisiin naisia alistavien asenteiden kanssa. Uransa alussa hän koki yhden kamalimmista hetkistään.

- Haastattelin erittäin tunnettua pokerinpelaajaa ja kamerakuvaan oli rajattu kaikki vyötäröstä ylöspäin. Jostain kumman syystä pelaaja oli laittanut kätensä vyötäisilleni, mutta en sanonut mitään, koska olin aika uusi hommissa. Haastattelun aikana hänen kätensä sitten siirtyi alaspäin pepulleni. Olin siinä sitten sekä yllättynyt ja pettynyt.

- En tiennyt, miten tilanteeseen olisi pitänyt reagoida. Kaiken lisäksi haastattelun taustalla oli yleisöä seuraamassa tapahtumaa. Se ei ollut todellakaan mukavaa. Onneksi sain hoidettua haastattelun alta pois ja selvitin asian perin pohjin pelaajan kanssa vähän myöhemmin, Scott kertoi uransa pahimmasta muistosta Pokerlistingsille.

Lähde: Pokerlistings

Luitko jo nämä?