Amatööri kiinni pokerin MM-tittelissä

Julkaistu:

Pokeri
World Series of Pokerin (WSOP) pääturnaus pelataan loppuun kahtena seuraavana päivänä.
Neljän kuukauden tauon jälkeen pelaajat palaavat finaalipöytään ratkaisemaan uuden pokerin maailmanmestarin ja noin 6,2 miljoonan euron ykköspalkinnon voittajan. Finaali alkaa maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa.

Amerikkalainen pokeriammattilainen JC Tran lähtee parhaista asemista ja ennakkosuosikkina vuoden odotetuimpaan pokeritapahtumaan. Pöydän ainoa amatööri on Las Vegasissa toimivan yökerhon VIP-isäntänä siviilisssä työskentelevä Jay Farber, joka on jo varmistanut muiden pelaajien tapaan 542 000 euron voiton turnauksesta.

Mustana hevosena finaaliin lähtevä 28-vuotias Farber on ainoa yhdeksästä, joka ei keskittynyt pokeriin loppukesän aikana. Saavutustaan juhlinut Farber kulutti 100 000 dollaria eli 74 000 euroa yhdessä illassa omalla työpaikallaan Hakkasan-klubilla ja vietti useita viikkoja lomaillen. Hänen autotallissaan on nykyään myös 120 000 euron Mercedes Benz V8 Biturbo.

- En sanonutkaan, että teen viisaita päätöksiä, vaan hauskimmat päätökset. Minulle on avautunut uusia ovia voittoni myötä, Farber kommentoi kulutusvimmaansa ESPN:n haastattelussa.  

Finaalin väriläiskänä pidetty Farber palasi ruotuun syyskuussa ja otti vastaan neuvoja kovatasoisilta pelaajilta finaalia varten. Häntä valmensivat viime vuoden WSOP pääturnauksen kakkonen Jesse Sylvia ja toissa vuoden kolmonen Ben Lamb.  

- Ben ja Jesse ovat olleet minulle suureksi avuksi. He ovat olleet finaalipöydässä ja olemme puhuneet keskenämme kokemuksesta ja miten asiat menivät heidän osaltaan. Myös puhuttiin mitä meni vikaan ja kuinka voisin välttää samat sudenkuopat, Farber jatkoi.

Heinäkuussa aloitettuun 10 000 dollarin (7400 euroa) osallistumismaksulla pelattuun turnaukseen osallistui 6 352 pokerin pelaajaa. Seitsemän pelipäivän jälkeen yhdeksän parasta pelaajaa lähtivät neljän kuukauden mittaiselle tauolle ennen finaalia. Tällä välin urheilukanava ESPN lähetti viikoittaisen koosteen tapahtumista ennen marraskuun suoria lähetyksiä.


Lähde: WSOP, ESPN, winamax, Hendon mob

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt