Mestaruusjuhlia viritellään jo Vimpelissä – puskista noussut sankari: ”Luin ne jutut, se kirpaisi”

Vimpelin Vedolla on mahdollisuus juhlia lauantaina Suomen mestaruutta viiden vuoden tauon jälkeen. Lukkari Teemu Kinnunen on ollut finaalisarjan johtohahmo.

Teemu Kinnunen on pelannut loistokauden Vimpelissä.

17.9. 12:21

Vimpeli

Superpesis-kauden alkaessa Teemu Kinnunen oli vielä melko tuntematon suuruus. Edes pesäpalloasiantuntijat eivät arvostaneet Siilinjärveltä Vimpeliin tullutta lukkaria.

Hänet nimettiin kolmoskorin mieheksi. Se oli se heikoin kori.

– Kyllä minä luin ne jutut ja pakko myöntää, että se kirpaisi, Kinnunen, 30, sanoo.

– Ammensin siitä kuitenkin voimaa harjoitteluun, päätin näyttää arvostelijoille, että olen kovempi.

Lue lisää: Teemu Kinnunen luki arvostelut ja hiljensi sitten kriitikot – pelaa elämänsä kautta: ”Mukava todistaa”.

Tällä hetkellä Kinnunen on finaalisarjan johtava hahmo, hän on jättänyt varjoonsa jopa Mansen huippulukkariksi arvotetun Juha Puhtimäen.

– Ihan hyvinhän tässä on mennyt. Tyytyväinen voin olla joukkueen ja itsenikin puolesta, Kinnunen myhäilee.

Samalla asiantuntijat ovat saneet pahasti kynsilleen. Kinnunen on kasvanut lukkarina jo sellaisiin mittoihin, että vastustajat ovat ihmeissään.

Toisessa finaalissa hän piti Mansen lyöjäjokerin Perttu Ruuskan täysin pimennossa. Ruuska pääsi yrittämään vaihtoja kerran ja kotiutusta kolme kertaa, tuloksena oli nolla onnistumista.

– Kieltämättä meni suunnitelmien mukaan. Perttu on tärkeä pitää pimennossa myös Vimpelissä lauantaina, se on yksi tärkeimpiä asioita siinä pelissä.

Ruuska siirtyi täksi kaudeksi Vimpelistä Manseen.

Mestaruus on ensimmäisen kerran katkolla Vimpelille lauantaina kotiyleisön edessä Saarikentällä.

Mansen tähtisikermä on ollut suuren yleisön silmissä kumman vaisu kahdessa ensimmäisessä finaalissa, mutta se on suurimmalta osin Vimpelin ulkokentän ja lukkari Kinnusen ansiota.

Ruuska intoutui jopa sanailemaan epäonnistuneen lyöntivuoron jälkeen Kinnusen kanssa.

– Se kysyi, että Severikö (Lassila) sulle antaa merkin, milloin pitää syöttää väärä. Vastasin, että juu, oli se sitä yrittänyt viime vuonnakin, mutta silloin vääriä ei tullut.

Viime vuonna Ruuska pelasi Vimpelin lautasen äärellä. Tänä vuonna hän on Mansen lyöjäjokeri.

Kun Vimpeli veteli viimeistelyharjoituksia perjantaina Saarikentällä, samaan aikaan Vedon fanit koristelivat kentän sisääntulon ja koko kylänraitin sinivalkoisilla ilmapalloilla. Joukossa oli ujosti myös yksi kultainen ilmapallo.

– Mitään emme ole vielä voittaneet, mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa, Kinnunen painottaa.

Ilmapalloja aseteltiin koristeiksi Vimpelissä.

Vimpeli ei ole hävinnyt kotikentällään koko kauden aikana yhtäkään ottelua. Todennäköisyydet Mansen nousulle ovat pienet.

– Kyllähän se nähtiin viime vuonnakin, että mestaruuden katkaiseminen on vaikeaa. Kopla nousi Mansea vastaan 0–2 tilanteesta 2–2:een, Kinnunen muistuttaa.

– Me keskitymme omaan pelaamiseen. Olemme onnistuneet ulkopelissä hyvin ja sisällä tehneet tarvittavat juoksut. Siitä on hyvä jatkaa.

Juoksuista Vimpelin toinen hankinta Jukka-Pekka Vainionpää on lyönyt 1+6, eli seurat täsmähankinnat onnistuivat todella hyvin. Kinnunen ja Vainionpää ovat nyt ensimmäisen kerran uransa aikana finaalissa, joten heillä riittää varmasti virtaa.

Vimpelin viimeistelyharjoituksissa pommitettiin lyöntejä melkoisesti kakkoskopparin tontille. Topias Liljan tontti on siis mitä ilmeisemmin kolmannessakin finaalissa painostuksen kohteena.

– Toivottavasti on tarpeeksi kuivia piikkareita mukana. Savonjoen vesi on jo aika kylmää, lohkaisee joukkueen hengenluoja, finaalisarjassa loistanut Olli Heikkala.

Kolmas ja mahdollisesti ratkaiseva loppuottelu alkaa lauantaina kello 15. Se on nähtävillä Ruudusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?