Yli sata Kouvolan fania matkusti Tampereelle – perillä odotti kylmä pettymys: ”Se oli katastrofi” - Pesäpallo - Ilta-Sanomat

Yli sata Kouvolan fania matkusti Tampereelle – perillä odotti kylmä pettymys: ”Se oli katastrofi”

Kouvolalaiset vieraskannattajat pettyivät heille tarjottuun katsomoon Superpesiksen kolmannessa finaalissa.

Osa maksaneista katsojista majoitettiin kentän reunalle.

20.9. 21:30

Miesten Superpesiksen kolmas finaali Tampereen Kaupissa oli todellinen yleisömagneetti. Lippuja Manse PP:n ja Kouvolan Pallonlyöjien sunnuntaiseen otteluun myytiin peräti 2 462.

Yleisömäärä aiheutti kuitenkin ongelmia pienikokoisella pesäpallostadionilla.

Kun katsomot täyttyivät äärimmilleen, osa katsojista joutui istumaan maassa hyytävänä syysiltana.

Kouvolasta saapuneet vieraskannattajat eivät mahtuneet heille varattuun katsomolohkoon. He joutuivat etsimään itselleen uudet paikat.

Tältä näytti Kaupin pesäpallostadionilla Superpesiksen kolmannessa finaalissa.

– Meille piti olla varattuja paikkoja sille määrälle, mitä meitä kahdella bussilla tuli. Sitten ilmeni, että paikat eivät riittäneetkään. Jouduimme olemaan ilman paikkoja, Pallonlyöjien kannattajaryhmän puheenjohtaja Tarmo Aavaluoma ihmetteli.

– Se oli aika katastrofi. Osa porukasta joutui istumaan maassa kentän laidalla. Tuntuu, että katsomo oli muutenkin ylibuukattu. Kaupin kenttä on niin pieni.

Kouvolalaisfaneja saapui busseissa yhteensä 86, minkä lisäksi paikalle ajoi omilla autoilla jonkin verran kannattajia. Aavaluoman mukaan vierasjoukkueen faneja oli paikalla toista sataa. Pitkän ajomatkan jälkeen näkymä maan tasalta oli kova pettymys.

– Kyllä se vähän närää herätti. Tampereelta pahoiteltiin, että meidän paikat oli alimitoitettu, mutta eihän se lämmitä niitä ihmisiä, jotka eivät päässeet istumaan, kannattajaryhmän puheenjohtaja totesi.

Näkymä kentän tasolta ei ollut kummoinen.

Sekaannus katsomossa johti siihen, että ottelukin jouduttiin keskeyttämään hetkeksi. Katsojia seisoi kentän varoalueilla ja milloin missäkin. Järjestyksenvalvojilla riitti tekemistä.

Aavaluoman mukaan kouvolalaiset saivat sekoilusta syyt niskoilleen, vaikka eivät tehneet mitään väärää.

– Harmittaa, kun se häslinki meni muka meidän piikkiin. Kuulimme, että me olemme aiheuttaneet häiriöitä. Niin se ei kyllä ollut. Olimme varanneet liput ja luvatut paikat piti olla.

Ikävä kokemus ei ole kuitenkaan lannistanut faniryhmää. He palaavat Kauppiin myös ensi viikonloppuna, jos finaalisarja venyy viidenteen otteluun.

Kannattajaryhmä Mustakeltaiset oli pelin jälkeen hyvällä tuulella.

– Jos sunnuntaina vielä pelataan, kyllä me sinne lähdemme. On luvattu, että silloin paikkoja riittää. Mutta aikahan sen näyttää, Aavaluoma sanoi.

Manse PP:n puheenjohtaja Matti Helimo kertoi, että kouvolalaisfaneille oli varattu Kaupin kentältä 90 paikkaa. Hän epäili, että omilla autoilla saapuneet kannattajat ehtivät täyttää katsomolohkon ennen bussimatkalaisia.

– Kouvolalle oli varattu se määrä paikkoja, mitä he olivat sopineet. Kuulin asiaa hoitaneelta, että sillä alueella istui Kouvolasta myös omalla autolla tulleita faneja. Ja kun numeroituja paikkoja ei ole, niin kaikkien oli haastavaa mahtua, Helimo selvitti.

– Ikävää, jos on aiheutunut mielipahaa. Olemme siitä pahoillamme. Aiomme osaltamme ottaa opiksi ja parantaa jatkossa.

Yleisöryntäyksen huomasi jo stadionin porteilla.

Tamperelaisseura ilmoitti ottelun jälkeen vähentävänsä myytävää kapasiteettia mahdolliseen viidenteen peliin.

Samassa tiedotteessa kuitenkin mainittiin, että menneenä sunnuntainakin katsomoon olisi mahtunut enemmän väkeä, jos ihmiset olisivat tiivistäneet. Kuulutuksista huolimatta tätä ei saatu tapahtumaan.

Pesäpallofanien onneksi Manse PP saa ensi vuonna uuden stadionin. Tämän pitäisi helpottaa väenpaljoudesta aiheutuvia ongelmia.

– Palvelukokemus on mahdollista saattaa pelin viihdearvon tasolle eikä vastaavaa tapahdu, kun paikat ovat numeroituja, Helimo lupasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?