Manse PP:n sankari paljastaa, mitä teki tauolla pukuhuoneessa – muutti finaalin suunnan - Pesäpallo - Ilta-Sanomat

Manse PP:n sankari paljastaa, mitä teki tauolla pukuhuoneessa – muutti finaalin suunnan

Manse PP kukisti KPL:n ensimmäisessä pesäpallofinaalissa. Kotijoukkueen sankari Juha Puhtimäki sätti itseään avausjakson jälkeen ja nousi lopulta ratkaisemaan ottelun.

Juha Puhtimäki ratkaisi ensimmäisen finaalin Manselle.

15.9. 22:08

Manse PP–Kouvolan Pallonlyöjät 2–1 (13, 20, 10)

Lisäkatsomoista huolimatta täyteen pakkautunut Kaupin pesäpallostadion räjähti valtaisaan pauhuun keskiviikkoiltana hiukan ennen kello seitsemää.

Unisesti seurahistoriansa ensimmäisen miesten loppuottelun aloittanut Manse PP onnistui kääntämään ottelun edukseen supervuoron kautta napaten 1–0-johdon finaalisarjassa.

Ottelun ratkaisijaksi nousi kotijoukkueen Juha Puhtimäki, jonka keskikentän painava kumuralyönti riitti saattelemaan Juuso Myllyniemen kotipesän turvaan. Loppuottelusta ja siihen liittyvästä ylimääräisestä salamavalojen loisteesta silmin nähden nauttinut Puhtimäki pelasi myös erinomaisen lukkaripelin.

Manse PP sai tuulettaa voittoa.

Kokenut lukkari oli myös suurin syy siihen, että väkevästi pelin aloittanut KPL hyytyi pahasti pelin vanhetessa. Ilmajokelaislähtöinen pelimies kuitenkin kertoi, että vasta ottelun tauolla käyty tiukka henkilökohtainen palaveri sai tekemisen nousemaan loppuottelujen vaatimalle tasolle.

– Ensimmäisen jakson jälkeen piti henkilökohtaisesti katsoa peiliin ja miettiä, että mitäs ottelua täällä oikein pelataankaan. Kyllä näissä finaaleissa lukkarinkin pitää pelata kunnolla ja oikein pesäpallopeliä, Puhtimäki naurahti.

Puhtimäki oli sikäli oikeassa, että ottelun avausjaksolla vain vierasjoukkue näytti toden teolla finaalijoukkueelta. Iiro Haimin johtama KPL rakensi sisäpelissä ajolähtöjä määrätietoisesti, ja ulkopelissä sen rakentama puolustussuunnitelma söi Mansen lyöjien tehoja.

Puhtimäki olikin vain varauksella tyytyväinen joukkueensa otteisiin, sillä myös "Koplalla" oli omat hetkensä.

– Pystymme vielä parantamaan etenkin sisäpeliä. Ihan perusjutuissa, eli vaihtolyöntien laadussa ja kotiuttamisessa oli tänään vähän tekemistä. Ulkopeli on meillä ihan perushyvää, vaikka ensimmäisellä jaksolla pallot vähän putoilivatkin.

Ottelun toisella jaksolla nähtiin tilanne, jolla saattoi olla sekä lyhyet että pitkäaikaiset vaikutukset KPL:n pelaamiseen. Joukkueen juonikas pääpelintekijä Matti Saukko loukkasi jalkaansa syöksyessään kolmospesälle, eikä täysipainoinen pelaaminen enää onnistunut kovista yrityksistä huolimatta. Saukon poissaolo näytti sekoittavan kokeneen kouvolalaisjoukkueen pasmat, ja Manse pääsi niskan päälle.

– Näitä pieniä kramppeja tulee joskus pudotuspeleissä, mutta eiköhän Matti taas pelaa viikonloppuna, arvioi KPL:n parhaimmistoon kuulunut Arttu Ruuska.

Ruuskan virne lausunnon jälkeen oli sitä luokkaa, että diagnoosin oikein osumisesta ei voinut päätellä mitään. Joka tapauksessa varmaa on, että KPL tarvitsee Saukkoa kipeästi kokoonpanoonsa lauantaina finaalisarjan jatkuessa Kouvolassa.

– Vastassa on kova joukkue, jota vastaan pitää pelata hyvin, se nähtiin tänään. Me tarvitsemme vielä lisää päättäväisyyttä ja jatkumoa, ihan alusta loppuun saakka.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?