Severi, 21, nousi täydestä tuntemattomuudesta tähtiryhmän sankariksi: ”Elämä on joskus ihmeellistä”

Manse PP:n Severi Tikkakoski nousi täydestä tuntemattomuudesta pesäpallosyksyn sensaatioksi.

Severi Tikkakoski nousi reilussa viikossa tuntemattoman varapelaajan roolista tähtisikermän tulosyksikköön.

15.9.2021 14:58

Keskiviikkona alkavat miesten Superpesiksen finaalit Manse PP–Kouvolan Pallonlyöjät tuikkivat tähtiloistoa, kun molemmat joukkueet marssittavat kentälle tukuittain Itä–Länsi-tason pelimiehiä.

Yksi finaalisarjan seuratuimmista pelaajista on kuitenkin täydellistä keltanokkaosastoa: Manse PP:n kärkipelaaja Severi Tikkakoski, 21, pelaa uransa ensimmäisiä pudotuspelejä.

Kesken kauden Kannuksen Uran ykköspesisjoukkueesta Tampereelle hankittu Tikkakoski myöntää, että vielä keväällä rooli Superpesiksen finaaleissa ei käynyt mielessäkään. Pelkkä pääsarjassa pelaaminen oli tuolloin vielä kaukaiselta tuntuva unelma.

– Mietin seuraavani näitä pelejä korkeintaan katsojana. Muuten aikomus oli vetää kausi Kannuksessa divaria ja katsella sitten, minne tie vie. Elämä on joskus ihmeellistä, sillä melkoista unelmaa tässä pääsen elämään, Tikkakoski kertoo.

Tikkakosken mukaan Manse otti yhteyttä häneen kesäkuun loppupuolella ja tiedusteli kiinnostusta liittyä joukkueeseen. Joko heti tai viimeistään seuraavan kauden alussa.

– Pohdin asiaa muutaman viikon ja lopulta päätin tarttua tarjoukseen jo tänä kesänä. Eikä päätös ole kaduttanut, Tampereen ammattikorkeakoulussa konetekniikkaa opiskeleva Tikkakoski naurahtaa.

Manse hankki Tikkakosken tuomaan leveyttä kokoonpanoonsa etenkin joukkueen sisäpeliä ja etenemisvoimaa ajatellen. Aluksi näytti kuitenkin siltä, että lahjakkaan pelaajan vastuu jää vielä kuluvalla kaudella vähäiseksi.

Tikkakoski on tuonut Manselle etenemisvoimaa.

Pudotuspelimaailmassa asiat muuttuvat kuitenkin nopeasti.

Manse jäi puolivälierissä sensaatiomaisesti 0–2-tappiolle Imatraa vastaan. Joukkueen pelinjohtajakonkari Matti Iivarinen päätti herätellä ryhmää.

Tikkakoski sai mahdollisuuden kolmosvahtina – eikä jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Ja kun joukkue alkoi jälleen voittaa, näyttää veteliläislähtöisen Tikkakosken ulkopelipaikka vakiintuneen.

Eikä siinä vielä kaikki.

Upeat ulkopeliotteet kasvattivat miehen itseluottamusta, ja välieräsarjassa Sotkamoa vastaan Tikkakosken olkapäähän iskettiin kärkietenijän numero 1. Tuntematon varapelaaja oli noussut reilun viikon aikana vilttiketjusta tähtisikermän tulosyksikköön.

– Ensimmäiset Superpesiksen otteluni olivat melkoista sähläämistä ja jännittämistä. Luulin jo, että tämän kesän pelit olivat tässä, kunnes käsky tuli taas kentälle. Ehdin pienen pelitauon aikana prosessoida tapahtunutta ja olin paljon valmiimpi pelaamaan, Mansen kanssa kolmen vuoden sopimuksen tehnyt Tikkakoski kertaa.

Manse PP houkutteli 21-vuotiaan yllättäjän riveihinsä Kannuksen Urasta.

Puheesta on helppo päätellä, että Tikkakoski on valmiina myös keskiviikkona alkaviin finaaleihin, roolissa kuin roolissa.

– Aion nauttia jokaisesta sekunnista. Nämä ovat ensimmäiset loppuotteluni, mutta aivan hyvin ne voivat olla samalla viimeiset. Tiedostan kaiken ainutlaatuisuuden.

Finaalivastustaja Kouvolaa tulokaspelaaja pitää kovimpana mahdollisena.

– On hyvin lähellä, että sarjassa pelataan viisi peliä. Siitä tulee todella kova taistelu.

Miesten Superpesiksen 1. finaali Manse PP–KPL tänään klo 16. Ruutu+ näyttää ottelun.

Kumpi voittaa?

Superpesiksen finaalit alkavat keskiviikkona Tampereella, jossa Manse PP ja Kouvolan Pallonlyöjät kohtaavat. Mestaruus irtoaa kolmella voitolla.

Manse voittaa, koska…

Kotiedusta ja Kaupin stadionin hurmoksesta nauttiva tamperelaisjoukkue on erittäin tulivoimainen ja jaloistaan nopea tähtisikermä. Mansen kruununjalokivinä tuikkivat Juha Puhtimäki ja Tuomas Jussila ovat näyttäneet viime vuosien finaalisarjoissa, että kun pelit kovenevat, tuttu kaksikko nousee ratkaisijaksi. Kouvolan ulkopeli ei sittenkään riitä pysäyttämään Mansen sisäpelivyörytystä, ja Tampereella nähdään seurahistorian ensimmäiset miesten kultajuhlat.

KPL voittaa, koska…

Kouvola on pelinjohtajansa Iiro Haimin johdolla sarjan taktisesti paras joukkue. Hyvin valmisteltu pelisuunnitelma näkyy etenkin joukkueen ulkopelissä, joka on rakennettu betonintiiviiksi. Kouvolan runkomiehiltä puuttuu vielä himoittu mestaruus, joten voittamisen vimma on joukkueella vielä suurempi kuin Mansella. Ja kukapa ei haluaisi nähdä hymyilevää Juho Hacklinia ”poika” sylissään korkeimmalla korokkeella?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?