Kaksi pomoa vaihtaa maisemaa – pesäpallossa kuohuu

Pesäpalloliiton avaintekijät Petri Pitkäranta ja Mikko Huotari jättävät lajiliiton.

Pesäpallokatsomoissa on riittänyt väkeä.

10.9.2021 13:43

Pesäpallon pääsarjat nauttivat tällä hetkellä suuresta suosiosta ja hurmiollisesta pudotuspelisyksystä.

Taustalla kuitenkin kuohuu: vuorokauden sisällä ilmoitettiin kahden avaintekijän jättävän lajiliiton.

Ensin torstaina tiedotettiin Pesäpalloliiton toiminnanjohtajan Petri Pitkärannan jättävän liiton. Pitkäranta aloitti toiminnanjohtajan pestissä maaliskuussa 2020.

– Tämä projekti on ollut todella mielenkiintoinen. Tiimini on tehnyt hartiavoimin töitä ja kiitos heidän olemme selviytyneet korona-ajasta melko hyvin. Toki monet kehitystoimenpiteet ovat hidastuneet tai jääneet koronataistelun varjoon. Kiitos koko pesisväelle tästä ajasta. Pesiksen parissa ja kentillä toki jatkossakin tavataan, Pitkäranta totesi liiton tiedotteessa.

Perjantaina ovi kävi uudestaan. Myös urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari jättää Pesäpalloliiton.

– Vuodet Pesäpalloliitossa ovat olleet työtä täynnä. Opin valtavasti näiden viiden vuoden aikana. Jos tämä osaaminen ja ymmärrys olisi ollut minulla aloittaessani työt viisi vuotta sitten, moni asia olisi tällä hetkellä varmasti pesiksessä paremmin, Huotari totesi Pesäpalloliiton tiedotteessa.

– Tunnen epäonnistuneeni siinä, että minun aikanani ei ole saatu parasta mahdollista luottamusta kaikkien seuratoimijoiden silmissä. Pesäpalloliikkeen kannattaneekin pysähtyä miettimään, miten lajia tulevaisuudessa johdetaan, eri toimijoita kohdataan ja kuinka tässä hienossa lajissa viestitään sisäisesti ja ulkoisesti yhteisellä arvopohjalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?