Vimpelin pesistähti avautui alkoholi­ongelmistaan ja kertoi tehneensä kovan ratkaisun – ”Ei nähdä enää kentillä”

Mikko Kanala kertoo painineensa pitkään alkoholiongelmien kanssa. Vimpelin Vedon johto lupaa kaiken mahdollisen avun.

Vimpelin Vedon Mikko Kanala Superpesiksen ottelussa Hyvinkään Tahkoa vastaan 2. heinäkuuta 2021.

20.7.2021 14:45

Vimpelin Vedon tähtipelaaja, kolminkertainen etenijäkuningas Mikko Kanala, 29, julkaisi tiistaina kuvaviestipalvelu Instagramiin kovan päivityksen:

– Alkoholiongelmien kanssa paininut lähemmäs 10 vuotta... nyt tuli itselle viimeinen niitti. Ei nähdä Juhania (Kanalan lempinimi) enää kentillä. Olen pettynyt itseeni. Sain ulkopuolista apuna, mutta eipä se tiikeri pääse raidoistaan, Kanala tilitti päivityksessään Instagram Stories -osiossa.

Hänen viestinsä ei ole enää nähtävillä Instagramissa, mutta ehti kuitenkin mennä laajaan jakeluun. Kanala ei vastannut Ilta-Sanomien yhteydenottoon tiistaina.

Vimpelin Vedon puheenjohtaja Jari Lakaniemi kertoi tiistaina tuntevansa Kanalan tekemän päivityksen sisällön. Hän uskoo, että kovaksi huippu-urheilijaksi tiedetty halsualainen vielä nähtäisiin kentillä.

– En usko, että Mikon ura on loppumassa. Olen vakuuttunut, että näemme hänet vielä kentällä, ja vielä tällä kaudella. Seura auttaa häntä nyt vaikeassa tilanteessa kaikilla tavoilla.

Myös pelinjohtaja Tomi Niskanen oli samoilla linjoilla.

– Seuralla ja joukkueella on Mikosta vain hyvää sanottavaa, ja apua tarjotaan aivan varmasti.

Niskanen uskoo Kanalan uran vielä jatkuvan. Hän ei kuitenkaan halunnut kommentoida sitä, onko Kanala pelaavassa kokoonpanossa jo keskiviikon vierasottelussa Imatralla.

Mikko Kanala treenihommissa kesällä 2020.

Jos Vetoon syksyyn 2022 saakka ulottuvan sopimuksen tehnyt Kanala ei kokoonpanoon tällä kaudella palaisi, se olisi raju niitti mestaruutta tavoittelevalle Vedolle. Kanala on etenkin etenijänä Superpesiksen eliittiä.

Kolminkertainen Suomen mestari on myös Superpesiksen kolminkertainen etenijäkuningas. Seitsemän Itä–Länsi-arvo-ottelua pelannut Kanala valittiin 2017 pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?