Raju käänne oikeudessa: Kempeleen Kiri syyttää potkut saanutta pelinjohtajaa huumeiden käytöstä – Antti Vihtkari kiistää jyrkästi - Pesäpallo - Ilta-Sanomat

Raju käänne oikeudessa: Kempeleen Kiri syyttää potkut saanutta pelinjohtajaa huumeiden käytöstä – Antti Vihtkari kiistää jyrkästi

Kempeleläinen urheiluseura nostaa esiin rajuja väitteitä entisestä pelinjohtajastaan.

Kempeleen Kirin ex-pelinjohtaja Antti Vihkari Oulun käräjäoikeudessa torstaina 12. marraskuuta.­

12.11.2020 10:09

Kempeleen Kirin ja pesäpalloseuran entisen pelinjohtajan välille syntynyt työsuhdekiista on johtanut harvinaisen rajuihin väitteisiin.

Urheiluseura syyttää potkut saanutta pelinjohtajaa Antti Vihtkaria huumeiden käytöstä pelinjohtajapestinsä aikana. Vihtkari kiistää syytökset ja kertoo käyttäneensä voimakkaita kipulääkkeitä selkäkipuihinsa.

Ex-pelinjohtajan ja seuran riitely jatkuu Oulun käräjäoikeudessa torstaina. Kempeleen Kirin mukaan Vihtkari on käyttänyt huumeita ja lääkkeitä pelinjohtajana ollessaan ja rikkonut näin työsopimustaan.

Tämän vuoksi uutta sopimusta ei ole tehty.

Vihkarin mukaan huumeidenkäyttöväitteet ovat virheellisiä. Hän on käyttänyt lääkärin määräämiä kipulääkkeitä selkäkipuihin.

Oulun käräjäoikeuden istuntoon saapunut Vihtkari kertoi yllättyneensä työsuhdekiistana alkaneen jutun uudesta käänteestä.

– Aika erikoiseksihan tämä on mennyt. On ollut vaikea vuosi, hän kommentoi IS:lle tilannetta ennen istunnon alkua.

Antti Vihtkari käveli Oulun käräjäoikeuteen torstaiaamuna 12. marraskuuta. Oikeudessa puidaan hänen potkujaan Kempeleen Kirin pelinjohtajan paikalta.­

Käräjäoikeus piti 14. toukokuuta jatketun valmisteluistunnon työsuhdetta koskevassa riidassa. Jutun kantajana on Vihtkari. Hän vaatii oikeutta vahvistamaan osapuolten välille tehdyn työsopimuksen.

Samalla hän vaatii urheiluseuraa maksamaan työsopimuksen mukaisena suorituksena 30 000 euroa sekä kahden vuoden autoetua vastaavan summan 7 200 euroa.

Vihtkari sai potkut kymmenen ottelun tappioputken päätteeksi viime vuoden heinäkuussa. Nyt oikeudessa riidellään siitä, minkälainen sopimus hänellä oli vai oliko sitä ollenkaan.

Kirin ja Vihtkarin välille oli alun perin solmittu kirjallinen työsopimus, joka oli merkitty päättyväksi viime vuoden syyskuun loppuun. Tältä osin Kiri on maksanut kaikki velvoitteensa.

Ex-pelinjohtaja on kuitenkin sitä mieltä, että hän olisi viime vuoden helmikuussa solminut jatkosopimuksen, joka olisi päättynyt vasta vuoden 2021 syyskuun lopussa. Vihtkarin mukaan sopimus tehtiin suullisesti.

Kiri tiedotti Vihtkarin ja pelaajien jatkosopimuksista viime vuoden maaliskuussa. Seura on kuitenkin sitä mieltä, että sillä ei ole voimassaolevaa sopimusta Vihtkarin kanssa. Kiri kiistää Vihtkarin oikeudessa esittämät vaatimukset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?