Miesten superpesiksen menestyjät JoMa ja Jymy vastakkain ISTV:ssä klo 18 - Pesäpallo - Ilta-Sanomat

Lähetys IS:n kuukauden pelistä JoMa-Jymy nyt käynnissä – Superpesiksen menestyjät kohtaavat!

Miesten superpesiksen menestyjät vastakkain ISTV:ssä klo 18 – seuraa näitä!

30.7. 17:53

Ilta-Sanomat alkaa näyttää heinäkuusta lähtien suoran ottelulähetyksen kerran kuussa jostain suomalaisesta huippuottelusta. Lähetykset ISTV:ssä ovat vapaasti katseltavissa.

Heinäkuun kuukauden peli on miesten Superpesiksen viime vuoden finalistien kohtaaminen Joensuun Mailan ja Sotkamon Jymyn välillä.

Joensuussa pelattava ottelu alkaa tänään torstaina klo 18. Ottelu on katsottavissa myös Ruutu-palvelussa tavalliseen tapaan. Löydät ottelulähetyksen tästä artikkelista.

Ottelun katsojille kokosimme asioita, joita JoMan ja Jymyn kohtaamisessa kannattaa seurata:

Toipuuko Jymy tiistaista?

Joma haki tiistaina Sotkamosta väkevän vierasvoiton. Se hallitsi pelin kaikkia osa-alueita. On mielenkiintoista nähdä, miten Jymy reagoi alavireiseen esitykseensä etenkin ulkopelissä. Ottelun luonne tulee joka tapauksessa olemaan erilainen, sillä Joensuun stadionin kenttä on pehmeämpi, eikä pelinrakentelu perustu pompunlyömiseen.

Joensuulaisten bussipuolustus

Kahden edellisen syksyn mestari Joensuu taitaa kotistadioninsa metkut. JoMa osaa jalkapallotermein ”parkkeerata bussin” ulkokentän kriittiselle alueelle keskustaan, jossa tuntuu olevan paikalla aina räpylä tai kaksi. Jymyn onkin onnistuttava rikkomaan joensuulaisten puolustusta raja- ja jatkelyöntien kautta.

Joni Rytkönen vastaan Topi Hurskainen

Joukkueidensa sisäpeliä numerolla kaksi pelaava kaksikko käy ottelussa omaa taisteluaan. Ottelu on iso etenkin Kiteeltä JoMaan siirtyneelle Topi Hurskaiselle, jota ei olla vielä mitattu huippuotteluissa pudotuspeleistä puhumattakaan. Mailataituri Joni Rytkösen kausi alkoi nuhaisesti, mutta viime aikoina on nähty viitteitä totutusta maagisuudesta.

Pelipomojen kaksintaistelu

Kärkiotteluissa katseet kohdistuvat myös joukkueiden pelinjohtajiin. JoMan Mikko Korhonen ja Jymyn Jani Komulainen ovat paljasjalkaisia sotkamolaisen pesäpallokoulukunnan kasvatteja, joten kaksikon peli-ideologiat eroavat toisistaan korkeintaan nyanssitasolla. Niskalenkkiä haetaankin etenkin kotiutustilanteissa, jossa rohkeammalla viuhkamiehellä on mahdollisuus ottaa pieni erävoitto.

Mitä piilotellaan?

Luvassa on eittämättä kärkijoukkueiden huippuottelu, mutta kumpikaan ryhmä ei iske vielä kaikkia korttejaan pöytään. Tärkeistä sarjapisteistä huolimatta vastustajan tiedossa olevat heikot kohdat jätetään vielä osittain hyödyntämättä, ja omia vahvuuksia peitellään. Etenkin ulkopelissä tämä tarkoittaa vahvaa peruspeliin luottamista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?