Pesäpallotuomareille oma suoja-alue – ainakin kolme aikoo jättää kauden välistä - Pesäpallo - Ilta-Sanomat

Pesäpallotuomareille oma suoja-alue – ainakin kolme aikoo jättää kauden välistä

Tuomari Tommi Nupponen ja Vimpelin Vedon kapteeni Henri Puputti keskustelivat miesten Superpesiksen loppuottelussa syyskuussa 2017. Heinäkuussa alkavalla kaudella lähikontakteja ei nähdä.

Julkaistu: 25.5. 19:11

Pesiskausi ollaan aloittamassa parin viikon päästä.

Pesisväellä on takanaan erikoinen kevät, joka on vaatinut poikkeusjärjestelyjä.

Sekä pelaajat että tuomarit aloittavat kauden uudenlaisissa olosuhteissa, sillä koronavirusepidemia vaikuttaa kentällä työskentelyyn. Varsinkin kotipesään sijoittuvat syöttötuomarit ovat tapahtumien keskiössä.

Virusepidemia on kuitenkin saanut muutamat pääsarjatuomareista tekemään päätöksen kauden väliin jättämisestä. Superpesiksen tuomarijohtaja Tapani Hotakainen sanoo kolmen raitapaidan päätyneen tähän päätökseen.

– Sen lisäksi muutamat tuomarit harkitsevat vielä päätöstään. Ymmärrän kaikkien ratkaisun, nyt ollaan tekemisissä hyvin henkilökohtaisten asioiden kanssa, Hotakainen sanoo.

Superpesis on tekemässä syöttötuomarille kotipesään oman suoja-alueen. Se tulee näillä näkymin olemaan kaksi metriä leveä ja puolitoista metriä pitkä. Suoja-alueen rajan rikkomisesta rangaistaneen samalla tavalla kuin kotipesän aiemman suoja-alueen rikkomisesta.

– Se tarkoittaisi sitä, että asiasta huomautetaan ensin. Rikkeen toistuessa katkaistaan peli uuden huomautuksen merkiksi. Mikäli rajaa rikotaan edelleen, tuomitaan kaikista seuraavista rikkomuksista tekninen palo. Nämä asiat päätetään lopullisesti lähiaikoina, Hotakainen toteaa.

Peleihin on tulossa todennäköisesti muitakin uusia linjauksia. Yksi tällainen on pallon käyttämättä jättäminen syöttötuomarilla pelaajan väliinjätön aikana.

– Lisäksi hutunkeitto ja kättelyt jätetään todennäköisesti väliin. Tulemme myös laatimaan suositukset matkustamista silmällä pitäen.

Poikkeuksellisen tilanteen vaikutuksia uusien tuomareiden saantiin on Hotakaisen mukana vaikea arvioida.

– Yleensä poikkeustilanteet vaikuttavat johonkin suuntaan. Aika näyttää, miten tässä käy.

Naisten Superpesis pyörähtää käyntiin 12. kesäkuuta ja miesten 2. heinäkuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?